charlottecronquist

Veckokrönikan: När livet raseras, kan något nytt växa fram. I dag är jag fylld av tacksamhet.

Det är så lätt att tänka att livet är något som bara flyter på. Att inte så mycket händer.
Men stanna upp ett ögonblick och fundera på var du befann dig för ett år sedan.
Vad har hänt sedan dess?
För ett år sedan föddes Lekfull tantra och jag inser magin i tillvaron.


Hjärtat dunkar extra hårt när jag tänker på Lekfull tantra och hur det föddes.

För tre och ett halvt år sedan var mitt liv i ruiner. Det som jag byggt upp raserades och jag insåg att jag behövde skapa något nytt.

En av de stora frågorna var: Hur ska jag jobba vidare med kärleken? Hur ska jag skapa saker som känns rätt för mig och för världen och som är mitt eget? Under många år hade min man varit en samarbetspartner och jag stängde medvetet den dörren.

Men vad skulle jag göra istället? Det gick ett år. Det gick två år. Jag följde min intuition, bytte stad, gick kurser, lät bli att oroa mig för framtiden, tillät mig att sväva fritt i tillvaron.

Redan 2015 startade jag 100%-podden. Men jag längtade också efter att sätta igång kursverksamhet igen. 2016 fick jag en vision av kärlekskrigaren och samma år började jag erbjuda onlinekurser. Även om det gick trögt kändes det bra.

Ändå kändes det som något fattades. Jag saknade något. När jag for till Indien sände jag ut en bön och bad att få veta vad nästa bok, nästa projekt skulle heta.

Så går vi på en sträng tantrakurser i Indien. För allvarlig för min smak. Och en av de sista dagarna i Indien kom ordet Lekfull tantra seglande ner till mig. Och jag visste genast att det var rätt. Det sammanfattar så mycket av det jag vill bidra med till världen.

Kärlek. Lekfullhet. En känsla av förundran. Livsglädje. Mod. Värme. Kramar. Erotik. Närvaro.

När jag tittar tillbaka på det som skett i mitt liv sedan jag klev ur ruinerna, kan jag dels säga detta: Även om jag fick börja om från början, så var mitt liv egentligen inte i spillror. Det var mer som att det blivit rensopat, så att jag fick möjlighet att göra en fräsch omstart. I själva verket var det bland det bästa som hänt i mitt liv.

Nu hade jag möjlighet att välja mitt liv. Ganska ofta har jag en känsla av att stå stilla, att lite händer. I själva verket är det precis tvärtom. Tänk allt jag skapat under dessa år.

Jag visste mycket lite om att göra radio, men startar ändå. Jag vet lite om att spela in film, men gör det ändå. Jag vet lite om onlinekurser, men gör det ändå. Jag vet inte riktigt vad en kärlekskrigare är, men jag klär på mig kärleksrustningen ändå. Jag vet inte vad jag ska fylla Lekfull tantra med, men gör flera filmer där jag använder namnet Lekfull tantra dagen efter att ordet kom till mig – innan jag visste vad det skulle bli.

Och när jag i efterhand ser på filmerna ser jag att allt det jag sa också har hänt. Tänk att jag på ett knappt år skapat en dagskurs, en helgkurs, en onlinekurs, skapat ett samarbete med ett mediehus och skrivit boken Lekfull tantra.

(Dessutom har jag gett mig tid att vila, slappna av, älska, bli sambo, fått roliga skrivprojekt, fått bolaget från ruinens brant till att kunna ta ut lön igen och en massa annat.)

Jag är glad i mitt liv. Jag är glad i det som rör sig runt mig. Jag känner så mycket kärlek. Jag är nyfiken på vad nästa steg ska bli.

Och redan till helgen är det dags för årets första Lekfull tantra-kurs i Stockholm (3-4 mars) . Det finns några platser kvar. Kanske du vill vara med och utforska din lekfullhet, dina sinnen och njuta av att ge och ta emot beröring?

Swisha 2500 kr (inkl moms) till 1234 76 22 09 och skriv ”tantramars” och din e-postadress, så är en av de sista platserna dina. Här kan du läsa mer om kursen.Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

veckokrönika 6900426945021681837

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Vilken underbar text, Charlotte! <3

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat! Du är en inspiration måste jag säga. Själv har jag aldrig testat tantra, men efter att ha läst din blogg har man ju blivit nyfiken. Så någon gång kommer jag kanske testa det också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liw, jag tror du kommer att bli ännu mer liwfull när du börjar med tantra. Du har nåt att se fram emot. <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item