charlottecronquist

Sexualitet: Så känner du sexuell energi


Du kanske tänker att lusten bara sitter i könet.
Fel, fel, fel.
Du kan känna lust i hela kroppen, det finns en värld av energi att upptäcka.


När du gnuggar händerna mot varandra uppstår värme efter en liten stund. Det är energi. När du sedan nuddar vid någon annan kan du, om du är uppmärksam, upptäcka att det spritter lite i handen. Det kan kännas som en darrning eller en vibration.

Den här energin kan du så småningom känna i hela kroppen och den kan förstärkas i sexuella och sensuella möten, med dig själv eller med andra.

Det här pirret är din sexuella energi.

Ofta handlar sex om att få starka kickar, starka upplevelser, uppleva explosioner eller implosioner. Det är härligt.

Samtidigt är det underbart att upptäcka att det finns mer du kan njuta av, mer som kan kännas, förnimmelser som kan komma smygande och bli allt starkare. Ett av tricken är att upptäcka att det är skönt också när det vibrerar lite grand, att inte bara vänta på, eller försöka framkalla orgasmen.

Så det första steget kan vara att på enklast tänkbara sätt börja lägga märke till energin som finns där. Känna den där värmen i händerna, lägga märke till vad som händer när någon rör dig försiktigt och med närvaro eller när du fokuserar på din hand som rör vid dig själv eller någon annan.

Tänk dig att du är en nyfiken, lekfull, upptäcktsresande som verkligen vill uppleva dina sinnesförnimmelser, hur lågmälda eller subtila de än är. Tänk när du kan vibrera i en kram. Tänk när du kan skratta så att lusten bubblar i hela din kropp. Tänk när du stilla kan ta emot beröring och bara lägga märke till det som händer i huden och under den. Tänk när du kan känna hur energin byggs upp och rör sig i dig.

Jag har liksom odlat min sexuella energi i många år och är fascinerad av hur skönt det kan kännas att simma runt i den och att den kan existera – och växa – även utan genital beröring, även utan intentionen att ta sex. I dag kan energisex vara en fantastisk upplevelse, även om jag givetvis också älskar tantriska kroppsliga möten.

Ta kontakt med din sexuella energi, tillåt den att finnas där och se hur det påverkar ditt liv och din förmåga att njuta. En viktig förutsättning för att du ska känna den, är att du är i nuet, att du lägger märke till dina sinnen, vad du upplever i kroppen, och vilka känslor det väcker.

En del av de sakerna får du träna på i helgkursen Lekfull tantra, där du får göra många övningar för att komma mer i kontakt med dig och din lust och där du i olika övningar får träna på att känna andras energi, får träna på att beröra och beröras, där du både för tid att vara med sig själv och att leka med andra. Och där allt sker inom de gränser du själv väljer. Det ska kännas tryggt – och spännande – att utforska tantrans möjligheter.

Redan i helgen sker vårens första Lekfull tantra-kurs i Stockholm. Det finns ett par platser kvar. Du kan läsa mer om det och anmäla dig här. Nästa tillfälle är helgen 21-22 april. Välkommen när det passar dig.
Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answerRelated

tantra 7565181569989933019

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Intressant. Det hade jag inte tänkt på innan att den kan kännas överallt i kroppen.

    SvaraRadera
  2. Sex är väldigt skönt och härligt!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item