charlottecronquist

#84 100%-podden möter Minna Janusson


Minna Janusson etablerar ögonkontakt med mig innan hon börjar tala. Hon försäkrar sig om att jag är med i samtalet och att jag har en möjlighet att höra henne. Det känns tryggt.

Det var nog den känslan av trygghet som gjorde att jag tog kontakt med Minna när jag skulle få mina happar, hörapparater, för ett par år sedan. Jag befann mig i en svårbegriplig och korrumperad djungel (Stockholms-förhållanden) och kände mig otrygg, osedd och osäker, inför valet av hjälpmedel. En lunch med Minna skingrade dimmorna och jag lyckades välja den enda leverantör som inte ägs av ett företag som själv tillverkar hörapparater.

Så för mig är det naturligt att tala om hörsel med Minna, som hört dåligt i hela livet. Hur påverkas barnet av att inte höra som andra? Hur påverkas livet av en funktionsnedsättning? Och vad är det som gör att jag ser Minna Janusson som en fri själ som tar för sig av livet?

Jag har mött henne i flera sammanhang och i vårt samtal den 8 mars i år, skulle en del av min nyfikenhet stillas. Vilka är hennes drivkrafter? Var kommer hennes mod ifrån? Och vad vill hon bidra med till världen? Jo, hon har svar på det. Lyssna noga på det här samtalet och reflektera över dina dagliga val. Tips från coachen i mig.


Lyssna till podden i ljudspelaren:


Om det inte går att lyssna i din webbläsare, kan du pröva här istället.
Eller ännu hellre prenumerera på podden! Det kan du göra här.Prenumerera på 100%-podden

Det är helt gratis att prenumerera på 100%-podden. Det finns närmare 100 avsnitt som du kan finna och lyssna på i egen takt. De flesta är på svenska och så finns det ett tiotal på engelska.

Här startar du din prenumeration - så att du bekvämt kan lyssna i din smarttelefon eller på din surfplatta.

Recensera 100%-podden!

Ett sätt att få ökad uppmärksamheten för en podcast är att du recenserar den. Det enda du behöver göra är att klicka på podden i din podcastapp och så skrolla dig fram till recensioner. Det allra enklaste är att klicka i ett antal stjärnor (gärna fem!) och om du har tid eller lust kan du också skriva några rader. Ju fler recensioner, desto mer syns 100%-podden bland andra poddar!

Nu närmar sig #100procentpodden 100 sända avsnitt! Wow, liksom!

Och jag har gjort allt detta väldigt mycket av egen kraft och är så stolt över det. Några glada människor stödjer mig via Patreon och lägger en dollar per avsnitt, som ett litet bidrag.

Stöd gärna mitt arbete med podden på det sättet. Lite längre ner berättar jag hur du gör då.

Ännu enklare är att stötta mitt arbete med podden genom att swisha ett t bidrag (en gåva) till mig på 070322 42 42. Skicka skicka valfri summa och skriv "gåva 100podden" och gärna din e-postadress.

100%-podden är ett fantastiskt projekt, där jag får möta härliga människor. Det är också en hel del jobb med det. Hitta 100%-are, möta dem, redigera avsnitten, sända dem, marknadsföra dem. Det är som att jag är en egen liten radiokanal - och allt gör jag på min fritid och för att jag älskar det. Så tacksam när du får impulsen att bidra <3

Använd swish:

Swisha till 070 3224242 skriv "gåva 100podden" ange gärna mejladress.

Använd patreon:

1. Gå in på https://www.patreon.com/charlottecronquist

2. Klicka på den röda “Become a patron”-knappen, till höger.

3. Välj en summa att donera, 1 dollar räcker.

4. Skapa ett inlogg antingen med din mejl eller med Facebook.

5. Fyll i dina betaluppgifter.

6. Få min stora tacksamhet.

100%-podden har en gilla-sida på Facebook.

Gilla gärna den. Klicka här så kommer du till sidan.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

100%-podden 2369725121268305107

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Riktigt spännade lyssning! Så skönt att ha en person som du kan känna dig trygg med och dela det här med. Blir som en hjälpande hand verkligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig handlar det nog snarare om att avdramatisera ett problem som många känner skam inför - och bidra till att hörselnedsättning blir mindre stigmatiserad. <3

   Radera
 2. Glad att jag hittat till din blogg, här ska jag botanisera runt. Gillar din personliga skrivstil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jenny... och ja det finns nästan 3000 inlägg att gotta sig med <3

   Radera
 3. Intressant. Hör själv lite sämre, så jag kan relatera till problemen. Och till att inte kunna det en en gång kunde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså nu för tiden älskar jag mina happar... lättare att höra vårfåglarna i år... och det är så härligt!

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item