charlottecronquist

Vill du få en man att se dig? Börja med att älska din egen kropp
Många kvinnor tror att de kommer att svårt att möta en man som kan älska dem, helt enkelt för att tycker att deras kroppar inte är perfekta.
Men frågan är: Vad är det egentligen männen gillar hos en kvinnas kropp?
Kanske det till och med är så att en man ser en kvinna på ett annat sätt än kvinnan själv gör?

Och vad är den perfekta kroppen och för vem?


Det är så vanligt att kvinnor kritiserar sina egna kroppar och att de jämför sig med andra kvinnor och tänker: Jag duger inte. Och så tittar de sig kritiskt i spegeln och lägger märke till allt de uppfattar som skavanker.
Jag har för små bröst…
Jag har för stor mage…
Jag har för liten mun…
Jag har för ointressant färg på ögonen…
Jag har för korviga fingrar…
Jag har för stora fötter…
Jag är för lång…
Jag har celluliter på låren…
Jag har en finne på kinden…
Jag har råttfärgat hår….

Allt möjligt kan dyka upp, som kvinnan dömer runt sitt utseende.
Och följden av detta kan bli att hon tror att hon saknar attraktion, att ingen vill dejta henne, att hon helt enkelt är ointressant för en man … och att det är bara tur om någon skulle börja gilla henne, trots alla dessa fel.

Vi lever i en kultur där det verkligen är lätt att falla i de här fällorna. Överallt kan vi se bilder av perfekta kvinnor. Pornografin är också fylld av unga kvinnor med perfekta kroppar … och vem är då jag… jämförelsevis?

Jag läser en krönika av Claire Casey som har mycket erfarenheter av vad män attraheras av hos kvinnor.

Hon kommer fram till att det är tre saker män lägger märke till hos kvinnokroppen.

De ser vad som gör dig till en kvinna.
De lägger alltså först märke till brösten, höfterna, rumpan och kurvorna. Den heterosexuella mannen ser alltså det som gör dig till kvinna, och bryr sig inte så mycket om detaljerna.

De ser vad som gör dig unik.
Du kanske har en sned tand där framme, eller ett bångstyrigt hår. Det som du kanske avskyr, brukar de tycka är charmigt. Eftersom den här mannen vill ha just dig, ser han allt det som du kanske inte gillar, som det som är med och gör dig till den unika kvinna du är och älskar de delarna lika mycket som resten av dig.

De ser det som du ger uppmärksamhet.

Om du hela tiden klagar på din kropp, så kommer han till slut att lägga märke till det, och hålla med dig. Genom att klaga på din kropp, så sänker du inte bara din egen självkänsla, du bidrar också till att han börjar du också dra ner honom, så att hans tankar på dig, hans lust för dig så småningom minskar.
Om du i stället stolt visar din kropp, med skavanker och alls, kommer det att få motsatt effekt.

Claire Casey menar att en kvinna inte behöver oroa sig för att jämföras med bilderna av perfekta kvinnor. För bilden kan inte tävla med den kvinna som finns i mannens närvaro. Alltså, en man vill ha en kvinna av kött och blod, kvinnan som finns där vid hans sida.

Så hennes råd till kvinnor är att helt enkelt älska sina kroppar som de är och inte låta egna mindervärdeskomplex förhindra möten med män.

Meditation:
Sätt dig framför spegeln i några minuter och välj att se kärleksfullt på din kropp. Träna på att älska kroppen precis som den är just nu.


Behöver du hjälp på vägen att älska dig och din kropp?


Gå onlinekursen Älska kroppen, läs boken Ingen skam i kroppen eller fundera på om du behöver samtal med mig som i dag, i mogen ålder, älskar min kropp precis som den är.Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

sexualitet 6630281879501081501

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Jag tror verkligen mycket på det du skriver om att hur man ser på sig själv, så ser andra på en själv....speciellt män. De ser utstrålningen, hur nöjd och glad kvinnan är, tror jag. De är helt enkelt inte alls så kräsna och hårda i sitt omdöme som kvinnorna själva är...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är viktigt för kvinnor att förstå - kanske detsamma också gäller för män - att de också börjar bli förf fixerade vid sitt utseende.

   Radera
 2. Så himla fint skriver på många sätt och vis, det är även väldigt sant. Jag brukar tänka att vi bör älska våra kroppar, tänk vad de gör för oss dagligen :). De kämpar, vi är fighters. Skäms då på oss när vi sitter och ser ner på det som kämpar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint tänkt... att vi liksom inte säger hurra till våra kämpande kroppar.

   Radera
 3. vi är inte snälla mot oss själva direkt! 70% av kvinnor tycker illa om sin kropp pga utseende. Galet! en av anledningarna till att jag firade sportsbrasquad day i söndags :-) https://www.halsamera.se/sv/blogg/volanglöpning-tillsammans-stärkande-styrka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag läste om volanglöpning hos dig nyligen och det är ju kanon om en också på det sättet kan öka acceptansen för den egna kroppen.

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item