charlottecronquist

Lekfull tantra: Nu börjar boken ta form! Happy, happy!


Jag har jobbat som förlagsredaktör på frilansbasis i många år.
Jag har sett böcker gå från halvfärdiga manus, till tryckta böcker.
Det är en spännande och intressant process.
Nu är jag mitt i den själv, med min egen bok och jag måste medge att det pirrar lite när jag tittar på sidorna.


Jag minns när jag började arbeta med boken Lekfull tantra förra våren och hur arbetet sedan har fortsatt i cykler. Hur jag har lagt till och dragit i från, jobbat med strukturen och så hittat en som fungerar väl för mig. Under vårvintern i år satt jag i Luleå och ritade teckningar till boken. Jag har haft manus ute på läsning och nu, när det är dags att publicera den, kan jag räkna till version 12.
Det är alltså inget jag spottar ur händerna direkt.
Jag har fått träna på tålamod i den här bokprocessen (och jag inser att det varit så med de flesta böcker jag skrivit). Jag har fått vänta in mig själv.
Det är något speciellt med att skriva att ge ut en bok. Jag har erfarenhet av att bli utgiven på tre olika förlag, jag har startat eget förlag, jag har varit redaktör för ett 70-tal böcker och även spökskrivit en handfull. En kan säga att jag kan hela processen med att skriva och publicera en bok.
Den här gången började jag med att vända mig till ett förlag, men när jag såg deras kontraktsförslag - som i praktiken innebar att jag skulle ta alla risker - så insåg jag att det också denna gång är bättre att göra jobbet själv.
Det är en hel del pyssel med att ge ut en bok. Att skriva boken är givetvis den viktigaste delen av jobbet. Men det är bara början. Sedan börjar frågorna hopa sig:
 • Vem ska formge den? 
 • Vem ska ge ut den? 
 • Vem ska korrekturläsa den? 
 • Vem ska trycka den? 
 • Hur ska den lanseras? 
 • Hur ska den nå sin publik?
 • Vilka är influencers inom mitt område?
 • Hur ska jag väcka mediernas intresse?
Och så finns det en rad måsten, som att fixa isbn, leverera pliktexemplar, få ut boken på bokinfo och en väldig massa annat.
Nu har jag många av svaren för denna bok, men flera återstår. Som funderingar kring lansering och nå många läsare.
Det är spännande, intressant och tidskrävande. Nu har jag bett omvärlden om hjälp, genom att ge möjlighet att köpa förhandsexemplar av boken. Att trycka boken är en tung kostnad och genom att ha startkapital för tryckningen blir den bördan lättare.
När jag har 100 förhandsbeställningar tror jag att tryckningen är i hamn.

Frågan är om jag kan tjäna pengar på boken så småningom? Du kan tänka dig hur mycket tid och engagemang jag lagt ner i projektet. Så när tryckeriet är betalt betyder det inte att vinsten trillar in. Det finns massor av andra kostnader också (vad får lanseringen kosta? vad skulle det kosta att göra en ljudbok eller översätta den etc)
Men just nu är jag mest glad över att se själva boken växa fram, att se formgivaren experimentera. Kanske kommer kapitlen att inledas med de här härliga energibubblorna ... eller så kommer en ny idé.
Just nu finns 65 beställda exemplar. Räknar ner till 100! Förmodligen kan boken gå till tryck före septembers utgång. Åh, vilken härlig process detta är. <3
Om du också vill köpa ett eller flera förhandsex är du varmt välkommen. Bidra med minst 200 kr per bok och skicka swisha till 1234 76 22 09 - ange postadress och mejladress. Om det inte får plats, komplettera med ett mejl till mig. cronquist.charlotte (a) gmail.com

Så här är det att vara kärlekskrigare! Tack för att du läser!

Related

sexualitet 6807171503690001268

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Hej Charlotte!

  Det är något speciellt med att skriva att ge ut en bok. Jag tror att en bok är precis som en son.

  Lycka till med boken!

  Ha en solig dag!

  PabloD

  SvaraRadera
 2. Så glad för din skull att du kommit så långt i ditt bokprojekt! Jag har bara börjat och har fått sätta den på hold ett tag. Men det är ok. Det kommer tid för den med. Och jag vill inte skriva när jag inte känner ro för den berättelsen. Önskar dig varmaste lycka till med bokutgivningen!

  SvaraRadera
 3. Spännande spännande - jag längtar efter att få mitt ex, eftersom jag läste version "ganska tidigt" misstänker jag? Så mycket som jag gillade den så vet jag redan jag kommer älska den färdiga boken!
  <3

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item