charlottecronquist

Sexualitet: Ju friare du är i andningen, desto mer kan du njuta
Vi ligger sked, han håller min rygg mot sin kropp.
Då känns det som ett spjut skjuter ut från ryggslutet, det sprutar eld genom hela mig och jag tänker: ”Detta är salighet”.


Jag minns på den tiden jag trodde, grundat på egna upplevelser, att orgasm var något som kändes enbart i könet. Sedan dess har det runnit mycket vatten under Roms broar. I dag vet jag att orgasmkapaciteten är enorm och att en av nycklarna, åtminstone för mig, är att släppa kontrollen. Låta njutning ske, låta kroppen bölja av njutning, låta kroppen bli njutning.

Jag läser en intressant artikel av Poonam, där hon beskriver hur orgasmer kan bidra till att läka sår, eller innebära så kallad traumahealing. Läs gärna hela artikeln.

Jag väljer att citera en enda mening ur hennes text:
”Livskänslan och den sexuella njutningen hänger intimt ihop med hur fri man är i andningen samt i höftledsböjarmuskeln vilket påverkas av trauma och tidiga minnen.”

Om du läser mer i hennes artikel kan du lära dig mer om vad som kan bidra till att blir fri från trauma (spoiler: bla tekniken TRE och frigörande andning).

Det jag vill tala mer om är vad som hänt med mig sedan jag gick från att vara en huvudfoting för 20 år sedan, till att vara en kvinna med kropp, som oftast är vän med den och som lyssnar allt mer på kroppens budskap.

Jag har gått ifrån att känna orgasmen som något som kommer efter smekning av klitoris och att njutningskänslan då var relativt kort och kändes i och runt klitoris. I dag är hela kroppen med. Ja, ibland är det som orgasmiskheten känns i något som är större än min fysiska kropp. Det är det jag brukar kalla för att ha ”sex med universum”, ”ha sex med gud” då njutningen också får en andlig dimension.

Jag har mediterat mycket de senaste 20 åren, jag har gjort många frigörande andningar, jag har gjort alla möjliga saker för att uppleva min kropp mer i nuet. Jag har också upplevt att jag behövde arbeta med mina personliga trauman (därför gick jag till exempel en kroppsterapiutbildning) för att kunna njuta. Ett viktigt ögonblick var exempelvis när jag kom i kontakt med min vrede, utan att bli livrädd för den…

En av de rörelser som jag - och andra i branschen - brukar rekommendera är att svänga på höfterna på olika sätt. Utan att vara medicinskt kunnig, är min sanning att mycket av sexualiteten kan vara låst i stela höfter, ungefär som Poonam säger. Ju friare en är i höfterna, desto lättare att vara med om orgasmisk njutning.

Mitt liv är ett ständigt utforskande av sexualiteten och nyligen har jag börjat få de där orgasmerna som börjar ungefär vid svanskotan och som går genom hela ryggraden och så upp genom huvudet. Att bli hållen då, alltså att bli omhållen, medan kroppen börjar göra rörelser, som av sig själv, är helt fantastiskt.

Jag kan alltså ligga där och känna  livskänslan strömma igenom mig, utan att jag egentligen  behöver göra någonting. Självklart har detta föregåtts av att min kropp blivit laddad på annat sätt, men ändå. Dessa långa ögonblick, eller, det är inte ögonblick, detta pågår mycket längre, egentligen så länge jag står ut, och möjligen är det så att den tiden kan sträckas ut väldigt långt, i takt med att jag själv klarar att hantera den här njutningen.

Jag är så tacksam för varje pusselbit jag får, som konkret visar mig att livskraften finns i mig och att jag verkligen upplever att möjligheten att njuta ökar i takt med att min kropp blir friare - samtidigt som gamla trauman tar mindre plats och energi.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

sexualitet 7089123747922037521

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Underbart att höra!

  Inte minst det västerlänska livsstilsmönstret med möbler och sängar och enormt mycket stillasittande bidrar ju också till att låsa just höftböjarmuskeln/leden enormt, något jag själv arbetar med att "lösa upp".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också det är rätt förödande... att stå upp är ju bra... vi kanske bör göra det mer...

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item