charlottecronquist

Skapa intimitet mellan dig och din partner

Har du någonsin känt dig ensam under eller efter sex? Du kanske längtar efter intimitet?

Hur många gånger har du haft sex med någon utan att vara riktigt intim? Och hur många gånger har du haft ett intimt samtal med någon? För mig handlar intimitet om att vara närvarande och när intimiteten är där, kan möten bli sagolika.

Han går in i sovrummet, drar för gardinerna och tänder golvlampan bredvid sängen. Kalsongerna är fortfarande på. Han kryper ner i sängen, under täcket och drar av sig kalsongerna som han kastar ner på golvet. När hans partner kommer in i rummet, vänder han sig bort medan hon klär av sig. När hon kryper ner i sängen släcker han lampan och först då vänder han sig emot henne. Sedan famlar de i mörkret en stund, tio minuter senare har han fått orgasm och hon undrar lite vad som hände. Den lilla låga hon hade när hon klev in i rummet har inte höjts särskilt mycket. Hon hör hur hans andhämtning förändras och övergår i sömn. Hon känner sig ensam och övergiven och tänker: ”Den här gången frågade han inte ens om det var skönt för mig. Det kanske var tur.”

Detta är en beskrivning av ett sexuellt möte. Två kroppar som har mötts. En person som har fått utlösning. Men frågan är om det har skett intimt möte.

Mitt svar är: Förmodligen inte.

När jag frågar människor vad intimitet är, kopplar många det till sex. För mig är intimitet något mer och större – och jag menar att sex inte automatiskt skapar intimitet.

När du möter en människa på ett mer tantriskt sätt. Du är närvarande, du lyssnar, du möter blicken, du kanske ger en kram, du tar in den personen, du är intresserad – då finns förutsättningen för intimitet. I synnerhet om den person du möter väljer att göra samma sak. Ganska ofta är jag med om intima samtal – som kan handla om vad som helst. Det är som att vi som samtalar skapar en bubbla runt oss och vi är helt närvarande med varandra. Då är det som att världen utanför för en stund försvinner.

Precis som människor behöver beröring, är jag också övertygad om att vi har ett starkt behov av intimitet och ett bra sätt att uppleva den är med kroppen. Att glida in i en famn, att känna två bröstkorgar som möts, att långsamt smeka ett ryggslut, att älska passionerat...

I tantra finns en strävan efter att skapa intimitet och det kan ske lätt och lekfullt. Ett första steg kan vara en ögonkontakt... att du håller kvar blicken någon extra sekund... så att du och den du möter känner er sedda.

Det är lätt att skippa intimiteten, att låta livshjulet snurra så fort, att det mesta blir till göranden, ett liv fyllt med att-göra-listor, där det är lätt att välja bort att vara en stund – själv eller timmammans med någon.

Så är det något jag verkligen vill uppmuntra dig till i Lekfull tantra, är att du är med och skapar intima möten.

När saknar sex intimitet? Det riskerar att uppstå när sex är något som ska ”göras”, som ska klaras av och som måste leda till något slags resultat – oftast orgasm och utlösning. Hur intim är du om du avsätter sju minuter till sex eller onani i veckan, och du är spänd och blunder hela tiden?

Ett sätt att träna sexuell intimitet är genom att dagligen röra vid dig själv en stund. Hur du gör det spelar inte så stor roll – det viktiga är att du är närvarande när du smeker eller masserar någon del av din kropp. För när du kan vara intim med dig själv, blir det också lättare att bli intim med andra i olika situationer.
Detta är ett utdrag ur min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet". Jag vill inspirera dig till ett liv med mer intimitet - både i vardagslivet och i sexlivet.
Om du har en partner eller vän som du vill utforska tantra och intimitet med, finns chansen på parkursen Lekfull tantra 6-7 april 2019. Det är premiär för kursen och det finns ett fåtal platser kvar. 
Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

kärlek 7858884950411500408

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Aldrig förstått den sortens sex som du beskriver, Jag älskar inte utan att älska med alla sinnerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju många som har sex utan intimitet och dessutom finns det ju många som har sex mot sin vilja. Så jag tänker att det inte är sex som någon längtar efter.

   Radera
 2. Vad ledsen jag blir över att det finns kvinnor som har det så i sin relation.... Känner tacksamhet över min egen relation med min man. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är relativt vanligt. Grattis till en fin relation. <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item