charlottecronquist

7. Kasst bemötande fick Stefan Balogh att bli sexolog #charlottepodden 7

Tänk dig att en viktig del av din identitet är längtan efter att få barn. Och en dag pratar en läkare om “hur du är skapt” och du förstår inte vad de syftar på. Långt senare och på ett ytterst klumpigt sätt får Stefan Balogh reda på att han är steril. Första reaktionen var att livet var meningslöst. Men så småningom hittade han ett slags kall - han var arbetsterapeuten som ville bli sexolog. Och ett av skälen var att andra skulle slippa få det kassa bemötande han själv hade fått.

Stefan Balogh får lyssna på mångas utmaningar kring sex och närhet. Ofta lägger han märke till att de problem som personer möter, inte så ofta är rent sexuella - det är vanligare med praktiska problem. Hur ska den som är ryggmärgsskadad och förlamad kunna njuta av sex? Hur ska den som har nedsatt funktion i händerna kunna njuta? Vad är egentligen sex, när det går att få orgasm av att någon smeker örsnibbarna? Och hur ska en förhålla sig till egna föreställningar om sin egen och andras lust.


Stefan Balogh jobbar på Bosse kunskapscenter. 


PS: Det sägs inte i podden, men faktum är att Stefan i dag är pappa tack vare en spermadonator.
Download

Charlottepodden - tankar om livet, kroppen, kärleken, döden, utmaningarna, det som är större eller mindre än oss. Angelägna samtal med och från kärlekskrigaren Charlotte Cronquist. Ännu utan tagline. Men den kommer. En podd för dig som vill vill leva fullt ut och som inser att ditt liv innebär både ljus, mörker och en och annan småtråkig stund.

Stöd gärna mitt arbete med podden genom att swisha valfri gåva till 070 322 42 42


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answerRelated

charlottepodden 4103302428151435356

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Oh - det vill jag lyssna till!

  Förskräckligt bemötande, och härligt hur Stefan vände det till ngt positivt som bestämt gagnar många andra!

  SvaraRadera
 2. Barnlöshet är nog lika jobbigt för män som kvinnor. Tur det finns spermadonatorer :-)
  Bra att Stefan hittade sitt kall också.

  SvaraRadera
 3. Usch vad hemskt att bli bemött på det sätter "Hur du är skapt" känns så definitivt och hur ska man bemöta en sådan kommentar.
  Vården är verkligen okänslig allt för ofta!!

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item