charlottecronquist

Du kan njuta hela livet!

Ålder är bara en siffra säger de.
Så låt oss fira den siffran, vad den än säger.

Jag brukar ofta säga att jag är yngre än mina barn. Då syftar jag på att jag i dag kan leva ett friare liv än dem, som är mitt i livspussel och karriärer. 
Det är något så härligt med att känna mig fri att vara jag, att göra fria val och att faktiskt gilla mig som jag är.

På midsommar fyller jag 60 år.
På ett sätt är det ofattbart.
Jag känner ju livet så intensivt i mig. Jag är så i nuet. Jag känner så mycket tacksamhet över att vara på den plats i livet jag är i.

Och samtidigt, så tittar jag bakåt. Jag ser filmen över det som hänt i mitt liv hittills och inser att det faktiskt gått eoner av tid. Häromdagen såg jag ett reportage om den första månlandningen. 20 juli 1969. Jag minns det så starkt. Som om det bara var ett ögonblick sedan. Så är det med många händelser som gått till historien - och även det som skett i mitt privata liv.

Som de tre tillfällen då jag födde mina barn. Jag kan gå tillbaka dit, nästan när jag vill och nästan återuppleva. Minnas känslor, smärta, eufori. Det finns så mycket att minnas.
Och samtidigt finns allt det där som gått förlorat. Som bleknat bort. Ungefär som ett gammalt färgfoto, som till slut upplöses i intet.

Förra sommaren träffade jag vänner från tonårstiden. Vi mindes episoder. Alla hade lite olika minnesbilder, så också minnet förändras med tiden. Någon hämtade ett fotoalbum och då var det som att något av det som varit försvunnet plötsligt kom till liv igen. Med bildernas hjälp väcktes händelsen till liv.

Tänk så mycket liv jag varit med om. Så många erfarenheter som gjort mig till den jag är i dag. Och samtidigt, för jag mig, igen och igen, tillbaka till ögonblicket. Till nuet. Till det som ÄR just nu. 

I dag är min inre värld större än någonsin tidigare. Jag är så tacksam över att jag för ungefär 20 år sedan ställde mig frågan vem jag är, för det förde mig in på en inre resa, som gjort att jag känner en större ödmjukhet och en större förundran inför livet, inför tillvaron och inför allt det som är större än min kropp. 

Tack alla som fram till nu varit en del av min livsväg. Och det ska bli spännande att se vad som väntar mig i dag, i morgon och nästa dag.

Jag tillåter mig att livsnjuta. Att stå i min kraft. Och att också ge sårbarheten plats. Det är tid att vara jag i hela mitt spektrum.

Tack, tack, tack.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer 

Related

kärlek 2000941633771636147

Skicka en kommentar Default Comments

 1. ”But by God, you are alive!” som Joseph Campbell sa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaa!

   Precis så är det. Och C är den mest fantastiska förebild i detta "Jag tillåter mig att livsnjuta. Att stå i min kraft. Och att också ge sårbarheten plats. Det är tid att vara jag i hela mitt spektrum." - tack tack tack säger jag för att du Är C! <3

   Radera
 2. Livet blir bara bättre och bättre!!
  Jag älskar att jag har mer självförtroende och vet vad jag vill… sen kanske männen inte uppskattar det lika mycket. De verkar gilla osäkra damer 😂

  SvaraRadera
 3. Ja - varför tog det så lång tid att bli ung?! som Håkan Hellström säger. Älskar friheten erfarenhet för med sig Fyller 50 i år. Yngre än någonsin ;-)

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item