charlottecronquist

Lekfull tantra: När känslan av kärlek fyller rummetMitt hjärta är så öppet just nu, så öppet och större än någonsin.
Att få befinna mig i ett rum där människor öppnar sina hjärtan, där de ser på varandra med värme och där rörelser sker med närvaro, glädje och lekfullhet är helt fantastiskt.
Jag är en lycklig människa och är så glad över att vara ute på #tantraturné med Lekfull tantra.


Resan med boken Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet är fantastisk. Först ordnade jag en privat crowdfunding av bokens tryckning. Jag bestämde mig för att trycka boken först när jag sålt 100 ex i förhand. Då kändes det som en överkaxig idé. 125 sålda böcker senare, var boken på väg till tryckeriet!

Av olika skäl har jag valt att ge ut mina tre senaste böcker på eget förlag. Hela min marknadsförings- och pr-avdelning är jag själv. Så ska boken nå sin publik är det upp till mig att kavla upp ärmarna.

Jag fick idén med multipla boksläpp. Min första idé var att resa runt i landet och låta andra personer ordna träffarna, samla ett gäng människor och så skulle jag komma dit, helt fritt.

Jag skickade ut frågor till vänner och bekanta runt om i landet. Men det funkade inte. Många var positiva till idén, men tyckte det skulle vara svårt eller arbetskrävande att samla ett 10-tal personer för ett sådant event.

Så vad skulle jag göra då? Efter viss betänketid bestämde jag mig för att göra en tantraturné. Jag letade lokaler i städer jag skulle (kunna) passera på mina resor, bokade lokaler och började skicka ut inbjudningar. Hur skulle det gå? En av de stora svårigheterna är att mitt nätverk är begränsat utanför Stockholm och Malmö. Hur skulle människor få veta att eventet ägde rum? Traditionell annonsering var uteslutet, så jag fick försöka hitta de personer jag ändå känner och be dom bjuda in fler personer. Till en början gick det sisådär.

Första stoppet var i Sundsvall. Dit kom två modiga deltagare och en reporter från Sundsvalls tidning.

I Umeå, andra stoppet, kom fem personer. Och i Luleå blev det fullt hus med ett dussin deltagare. I Luleå hade jag stark support av att eventet skedde på Kärleksbutiken. När jag talade om tantra i direktsändning i radion samma morgon som eventet ägde rum, var det redan fullt. Det kändes fantastiskt.

Till mitt fjärde stopp, i min hemstad Stockholm, såg det lite skakigt ut. Det kanske inte är så konstigt, eftersom utbudet av tantraevenemang är relativt stort i huvudstaden. Men vi kom att bli ett tiotal personer och kvällen blev fantastisk.

I förrgår var det dags för Tre timmar med Lekfull tantra i Lund och vi var 12 i rummet. I går i Malmö var vi 17 personer (rekord hittills) och i morgon har vi en mer eller mindre full yogalokal i Växjö.
På Hälsans hus i Lund.

Det är verkligen fantastiskt att göra den här turnén. Att möta människors nyfikenhet på tantra. De som kommer är en blandning av totala noviser, till sådana som kan en hel del och som längtat efter att vara med i fler tantrasammanhang.

Varje stopp på turnén blir helt olika. När vi var fyra personer i Sundsvall, blir det lugnare och mer eftertänksamt än när 17 personer dansar i rummet.

För mig handlar tantra mycket om närvaro och att uppleva livet i stunden. Och på tantraturnén får jag verkligen träna på att vara i nuet. En kan säga att gruppen är med och samskapar eventen. Det är vår sammantagna energi som skapar dem - även om det är jag som väljer vad jag säger och vilka övningar som kommer att ingå. Och detta, att det blir så olika, trots att rubriken är densamma, är något av det mest inspirerande jag vet.

Igår i Malmö, till exempel, gjorde vi en enkel beröringsövning som jag kallar vattenfallet. Deltagarna stod i grupper om tre och en i taget fick stå i mitten och ta emot superlätt beröring från de andra två i gruppen. För mig var det som att gå runt i ett rum som bestod av olika energibubblor och det utstrålade kärlek från dem. Atmosfären var så mjuk, kärleksfull och bekräftande att mitt hjärta blev vidöppet. Det var som att sakta vandra runt i en bassäng av kärlek. 
Och sedan se lekfullheten explodera i dans där vi svängde på höfterna var helt fantastiskt.

Jag vet att vi behöver bli sedda och bekräftade, och att se och bekräfta oss själva, att vi behöver känna tillit och trygghet och utifrån det är det möjligt att verkligen vara sig själv och även inkludera sexualitetens starka krafter.

Utan att själv bli fysiskt berörd, känner jag mig oerhört berörd av detta arbete. Och eftersom min mission som kärlekskrigare är att sprida kärlek och visa att tantra kan vara något för alla, så är det underbart varje gång jag får bekräftat att något händer i människor när en ses i all enkelhet tre timmar en kväll.

Efter sommaren tar jag gärna en sväng på västkursen och östkusten och är du intresserad av att min tantraturné gör ett stopp på min ort. Ta gärna kontakt - och tipsa mig om lämpliga lokaler.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

världen 6644000272511596382

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Som deltagare på Malmö-eventet kan jag bara nicka och hålla med: vattentrappan.... mmmmm!

  Må du fortsätta sprida ditt budskap om kärlek Charlotte, du den finaste av kärlekskrigare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Helena. Så extra roligt att du döper om vattenfallet till vattentrappan. Det var kanske så det kändes <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item