charlottecronquist

10. När abort förbjuds dör kvinnor !
När jag såg den här bilden, som RFSU publicerade häromdagen, med anledning av abortförbudet i Alabama, USA, så gjorde det ont i hela mig.
Jag minns berättelserna från förtvivlade gravida kvinnor, de som hade hamnat i "olycka", det som inte var beredda att få barn, de som saknade en blivande pappa som ville ta ansvar, de som av alla möjliga skäl såg det som omöjligt att bli mamma. Så mycket lidande, så mycken smärta, så många onödiga dödsfall, så mycket sorg, så mycket oro, så starka känslor av förnedring.
I Sverige har vi fri abort sedan 1 januari 1975 - något jag är djupt tacksam för. Och det väcks något starkt inom mig varje gång jag läser om länder eller stater som har en idé om att begränsa kvinnors frihet och skambelägga deras sexualitet.
Så här skriver RFSU på sin Facebooksida: 

"När abort förbjuds resulterar det inte i att kvinnor slutar göra abort. Resultatet är att kvinnor dör.
Den senaste veckan har vi sett nya försök till att inskränka aborträtten i USA och Guatemala. Motståndet mobiliserar sig runt om i världen, inklusive i Europa. Det är viktigare än någonsin att vi som står upp för aborträtten gör våra röster hörda i EU-valet.
Så här enkelt är det: ingen ska tvingas fullfölja en graviditet eller föda barn mot sin vilja. Inte någonstans i världen. Aldrig."

Och detta, Alabama-beslutet väckte så starka känslor i mig att jag genast gjorde ett poddavsnitt om det.Vill du också minska skammen kring sexualiteten? Läs gärna min bok "Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft". På min hemsida kan du köpa den både som pappersbok och som e-bok.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answerRelated

världen 1346812424939991197

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Såg en förskräcklig bild där kvinnor ifört sig "röda kläden" som ur Handmaid's tale och bar på skyltar där det stor typ "det är så här det börjar". Ryser i hela kroppen. Förskräckligt, alldeles vedervärdigt.

  Ska lyssna till ditt podavsnitt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, det som händer i mig, är att jag drabbas av en slags helig vrede. Engelskans "rage". Och det kanske är bra att kärlekskrigaren då och då känner det. Elden!

   Radera
 2. Bedrövligt är det som händer! Vi har (hade) kommit så långt, och nu backas det i hela världen när det gäller jämställdhet och kvinnors rättigheter. Bedrövligt är det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att hitta de rätta kraftuttrycken för detta. Och det är fascinerande att männens roll i detta är så lite framlyft.

   Radera
 3. Jag har inte själv behövt ta beslutet.. men det var bara "tur". Jag känner som du att detta är helt galet och blir ARG. Vi behöver fler kärlekskrigare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske är på väg att bli en #kärlekskrigare

   Radera
 4. De som är abortmotståndare och säger att de är för livet är ofta också för dödsstraff och högre militärutgifter, hur går det ihop? De är inte för livet, de är rädd för livet.
  Jag tror att de är rädd för kvinnors frihet och för att sexuellt frigjorda människor inte lika lätt går att förtrycka och styra över som de som är nedtryckta, skambelagda och deprimerade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör en liknande analys! Tänk om människor vore trygga i sig själva och också kan se andras och sin egen storhet och bejaka den

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item