charlottecronquist

Vad är tantra energi? Möt Mahara MacKay #charlottepoddenDe tre senaste vintrarna har jag spenderat fem veckor i Goa, Indien.
Och varje gång söker jag något tantriskt äventyr.
I går gick jag kursen Tantra energy med Mahara McKay.
Och jag fick en privat pratstund med henne.


Det är sällan tyst i Indien. Det är ljud dygnet runt. Människor, hundar, apor, fåglar, hav, vind, fordon... Det är ett myllrande, långt ifrån en svensk skog.
Därför hörs Indien i alla intervjuer jag gör där - och om du väljer att lyssna på samtalet mellan Mahara och mig, kommer du, med lite fantasi, att förflyttas till Indien, till ett tantratempel, en februarikväll strax före solnedgången.
Det har gått några månader sedan mötet. Ändå kan jag se Mahara framför mig, höra hennes röst, lägga märke till hennes vilja att säga som det är. Vid ett par tillfällen tar hon det till ytan och säger saker i stil med "om jag ska vara ärligt så..." Så du som lyssnar får glimtar av hennes privata liv och det som tagit henne från Europa, via Nya Zeeland, till Indien - där hon flera år i rad spenderat mycket tid.
På något sätt är hon som en hägring. Samtidigt som hon har en stark närvaro, samtidigt som hon känner in vad som behövs i kursrummet just nu, är det något lite flyktigt över henne. Det där med att komma i tid är inte hennes grej, åtminstone inte i Indien. Och som skandinav kändes det tidvis tålamodskrävande att sitta och vänta på henne.
Inför den här intervjun väntade jag på henne i timmar. Jag tränade djupandning och att var någorlunda närvarande bland dem som fanns i min närhet. Om jag minns rätt var det till och med så att vi först hade stämt möte en dag, det blev försenat och jag återvände till Love Temple i Arambol dagen efter, för att få det här mötet med henne.
Det var något med Mahara som gjorde att jag ville få det där samtalet, att jag ville komma lite närmare henne. Det var något som gjorde att jag blev nyfiken på hur hon såg på tantraenergi, på hjärtats roll i tantra, på vad som är viktigt med henne.
I det här poddavsnittet - som är på engelska - får du några pusselbitar. De handlar både om henne som människa och hennes gärning. Du kommer också att märka att flera bitar saknar, du får öppna för din fantasi, eller bara låta det passera - som jag gjorde under samtalet med henne. Som en del av berättelsen nämner hon att hon förlorat ett barn och mer än det hon säger om det vet jag inte. Självklart är det ett skynke jag gärna skulle lyfta mer på. Hur är det att mista det vackraste och viktigaste som finns liksom? Men låt henne gärna vara en gåta. Ta del av hennes energi. Kanske är det så att det här samtalet ger dig en impuls att undersöka vad tantra är. Mahara är då och då i Europa. Kanske hon kallar på dig? Eller kanske blir du ännu mer nyfiken på det jag gör. Lekfull tantra.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

världen 4518292184901571123

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Oh vilken lockande invit att lyssna till ännu ett av dina podavsnitt - det ska jag göra!

  SvaraRadera
 2. Var i Indien för drygt tio år sedan. Minns mycket, men alldeles särskilt det där du beskriver: myllret! Ljuden! Aldrig tyst! Tyckte att det var skönt att komma hem :-)

  Och - spännande med en människa som Mahara ...

  SvaraRadera
 3. grym podcast som vanligt:)

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item