charlottecronquist

Hur skulle världen bli med fler kärlekskrigare?
Jag läser om hatet och våldet. Om masskjutningar. Jag läser om ledare som höttar med näven mot varandra. Som hotar om våld. Som kränker varandras luftrum. Som skälver av ilska.
Och jag mår tilla.
Jag mår riktigt illa av det.
Särskilt illamående blir jag av världsledare som är med och sprider hat, som bidrar till att stämningar piskas upp, som ställer människor mot människor, som talar om dem på andra sidan en gräns som ett hot.
Ibland förvandlas de där ledarna, i mina ögon, till rädda små pojkar. 
För vad är det annat än rädslan som styr dessa handlingar? Vad är det som gör att så många är så rädda att de är beredda att bidra till att världen blir en farligare plats att leva på?
Samtidigt finns det mycket som talar för att det är mycket som funkar i dag, att världen är fredligare på länge. Men det drunknar bakom våldet.
För varje nyhet jag tar del av som handlar om detta, så blir jag mer övertygad om kärlekens kraft. Vi skulle behöva gå in i kärlekens tid. En tid där vi ser vad som förenar oss, hur vi kan använda resurser på ett bra sätt, hur vi kan bidra till ett liv nu och i framtiden där vi kan se varandra i ögonen och se kärleken, istället för att spegla rädslan i varandra.

Det finns de som provoceras av att jag kallar mig för kärlekskrigare. För mig är det enkelt. Vi behöver stå upp för kärleken. För vår rätt att vara oss själva. Vi behöver också se på andra med kärlek, omtanke och förståelse.
För mig är kärlek inte bara en tanke, det är också en handling. Jag visar kärlek. Jag ger kärlek. Jag tar emot kärlek. Jag rör vid någon kärleksfullt. Jag tar med mig kärleken i mina relationer. Jag är med och bygger en värld där kärlek står i centrum.
I ordet kärlek ingår lek som en viktig del. Lekfullhet har blivit ett av mina signum. Tänk när vi både kan se lekfullt på livet och kärleka oss igenom det. Det är möjligt.
Självklart ska våra kroppar finnas med i lekandet. Som en del i kärlekandet finns också den fysiska njutningen, den kraft vi alla är skapade ur, lusten och sexualiteten.
Tänk när du kan uppleva din lust utan skam, när din rädsla är som bortblåst, när du inte längre lockas in i hatiska eller nedvärderande tankar om andra, tänk när du är ren kärlek.
Jag har gått en hel del steg på den vägen. Men jag är självklart inte framme. Vore jag ren kärlek, så skulle jag inte längre adressera rädslan. Så visst finns det rädsla i mig. En av de starkaste är att våldet och vansinnet anammas av så många att kärleken krossas.
Min övertygelse är ändå att kärlek är mer smittsamt än hat.
Så välj kärlek. Kär-leka.
När jag ordnar kurser eller skriver om Lekfull tantra, handlar det om så mycket mer än fysisk njutning. Det är en öppning till något större. En kärleksfull värld, där du kan vara fri att vara du. Där hela du får plats. Där det är helt normalt.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer


Related

kärlek 5788493287067094976

Skicka en kommentar Default Comments

 1. De där rädda små pojkarna, du beskriver, stämmer med min uppfattning. Jag tänker att de är på utdöende. En förlegad era.
  Vist är det nedslåend3 med hat -men till alla som kärlekar vill jag uppmana: fortsätt och håll ut. Vi smittar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad fint skrivet Yvonne. Helt med dig. Och med Charlotte så klart.

   Detta är ngt jag strävar efter varje dag:
   "Tänk när vi både kan se lekfullt på livet och kärleka oss igenom det."

   <3

   Radera
 2. Ja, oj vad jag håller med! Mer kärleks. och mindre rädslostyrt så skulle freden, hälsan och miljön och hela alltet må bra. Kriga på för jössenamn! Jag krigar på mitt sätt: för självkärlek och hälsa - ju bredare från vi kommer på, desto ... bättre?!

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas också att de rädda små pojkarna fyller sina hjärtan med kärlek och öppnar för något annat. Och vi som är kärlekskrigare behövs verkligen!

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item