charlottecronquist

Skriva bok: Är jag verkligen klar nu?




Jag har valt ett liv fyllt av deadlines. Men också med möjligheten att göra lite till. Slipa lite här och slipa lite där.
Så frågan är: När är det klart?


Jag minns när jag skrivit min första bok och lämnat ifrån mig manuset. Det kändes som att lämna ifrån mig ett nästan färdigt foster. Det var som att jag befann mig i krystvärkar och bara längtade efter att se babyn. Tiden i krystvärkarna kan vara svår, tuff och smärtsam, men den som fött levande barn vet ju att belöningen är fantastisk - att hålla ett nyfött barn i famnen, ett barn som kommer att växa och så småningom möta världen.

När jag krystade där med min första bok var jag inte helt säker på att det var en baby jag var på väg att föda. Tänk om det var ett missfoster? Tänk om alla skulle tycka att det var fult? Tänk om ingen - förutom jag själv - skulle tycka om det?

Det är en sak att föda ett eget barn, eller skriva en egen bok och en annan att skriva en bok åt någon annan. Att spökskriva, som jag gör just nu. Då är osäkerhetsfaktorerna så många fler. För det är inte bara jag som avgör om barnet blivit som det skulle. Både den som står som författare och förlaget ska helst älska det, säga att det är vackert, visa upp det för världen…

I några månader har jag suttit i samtal med författaren, jag har läst hans utkast, jag har bearbetat text, jag har skrivit ny. När jag formulerar meningarna är det som att jag ikläder mig författarens kropp och sinne, för jag vill ju uttrycka det som han skulle ha gjort det. Jag behöver ha förmågan att förstå hans värld, hans tankevärld och hans sätt att uttrycka sig.

Det gör det till en extra stor utmaning att krysta ut resultatet av mitt arbete. Osäkerhetsfaktorerna är fler.

Men nu sitter jag där med ett helt manus i datorn. Författaren och jag hade en ordentlig genomgång för några dagar sedan (och han klappade på magen och sa att bebin såg ut att må bra) och sedan har jag suttit på min kammare och kompletterat.

Nu i eftermiddag ska jag trycka på knappen. Det är klart. Eller snarare, det är dags att låta författaren göra det sista… se om något i bebin behöver modelleras om, för att det verkligen ska bli sin pappas avbild.

Det är lite dubbelbottnat att lämna något ifrån sig… jag kan känna små styng av saknad… Det har varit en så rolig och intressant tid att få gå så nära in på någons liv. Och samtidigt känns det så klart skönt. När ett projekt avslutas, finns det plats för det nya.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

PS: Här är de tre böcker jag själv skrivit, producerat och gett ut de senaste tio åren. De är väl inte bebisar längre, de är mer en tioåring, en femåring och en bebis… Och alla har de fått så mycket kärlek av mig och av många läsare. Alla är de tillkomna för att bidra till att läsaren växer, lever fullt ut - och kan älska att vara sig själv.

Samtliga går att köpa direkt av mig - genom att swisha 270 kr till 1234 76 22 09 - och ange postadress (och en förkortad titel, så jag skickar rätt bok) . Eller genom att gå in i min webbshop och köpa dem där (du kan så klart också köpa den i nätbokhandlarna - hos mig blir det något dyrare, men du får en personlig hälsning när du köper direkt av mig.)

Om du klickar på böckernas titlar kommer du till min hemsida, där du kan läsa mer om böckerna.  


Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft. (ISIK)
100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap (100)
Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet (LT)

Samtliga böcker går också att köpa som e-böcker i min webbshop. Då blir styckpriset lägre.

Related

världen 5798611372590131983

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Vilken bra text. Är i en liknande situation - filar och filar på mitt manus som ska till redaktören nästa vecka. Känns som om det alltid finns något att förbättra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske är tid att släppa taget om bebin nu, Annika! Jag tror den redan är väldigt vacker och stark.

      Radera
  2. Oh så spännande - förstår verkligen hur spökskrivandet lägger på en extra dimension. Och du - samtidigt så framgår det med all önskvärd tydlighet i detta inlägg vilket oerhört proffs du är på det du gör!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack för den feedbacken. Den värmer. Och ja, jag börjar inse att jag verkligen är ett proffs inom flera områden och att jag inte längre är en "bluff".

      Radera
  3. Ja när ska man släppa taget? Känner samma sak, fast jag bara skriver kortare blogginlägg. Men varje text är mig kär och man släpper ju ifrån sig en liten bit av sig själv där ute till världen.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item