charlottecronquist

Lekfull tantra: Njutning är ditt naturliga tillstånd


Så är den där, känslan av att vara i samklang med allt.
Energin fyller min kropp till brädden.
Den inre rösten viskar: Det här är ditt naturliga tillstånd.Min inre kritiker är fortfarande, då och då, ganska sträng mot mig. Det han brukar säga är att jag är för mycket i olika sammanhang. Jag vet ju att den inre figuren har spelat en viktig roll i mitt liv och det är mycket möjligt att jag behöver honom då och då. Men nu för tiden, vill jag att han ska vara tyst - förutom när jag ber honom om hjälp.

Så jag hör alltså den där rösten, som är rätt så krävande och som ibland trycker ner mig. Det är som att den gnatar på mig. Du är för mycket, du är för mycket, du är för mycket. Som om den inre kritikern vill rädda mig från mig själv i allmänhet och de delar av mig som gärna njuter i synnerhet.

Och så är jag i en situation där jag njuter kopiöst. Det ångar om mig, det flödar, det vibrerar och jag förflyttas mellan inre universum och allt är fantastiskt. Det är då, kritikern är där och hackar. ”Du är för mycket”. Samtidigt hör jag en annan röst som säger: ”Du är i ditt naturliga tillstånd just nu.” Rösten är vänlig och tillåtande. Uppmuntrande. Bejakande.

Medan de inre bilderna fladdrar förbi, medan jag känner mig i total fysisk förening med min älskade, så hör jag rösten som, i takt med min andning, viskar: ”Det här är ditt naturliga tillstånd, du är i ditt naturliga tillstånd, det här är människans naturliga tillstånd… ” Det är som att jag får ett budskap från något som är mycket större än jag, något som vet något som jag inte vet. Och jag förundras. För samtidigt som dessa ord kommer är jag så mycket mer än min fysiska kropp. Jag är i ett slags upphöjt varande, där allt är njutning. Och jag undrar, så här efteråt… Tänk om njutning verkligen är vårt urtillstånd?


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answerVill du också njuta mer av livet? Charlotte erbjuder coaching, sessioner och Lekfull tantra.

Related

sexualitet 7773310094536335196

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Ja. Det är iallafall ett högst naturligt tillstånd. Vi är ju också alla sprungna ur njutning av något slag (även om alltför många kanske också är sprungna ur smärta och våld). Vår första anknytning handlade om naken närhet. Om läppar mot hud. Värme mot värme. Ordlös energi. Och i njutningen kan vi aldrig vara för mycket. Där kan vi - som mest - vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vackert du beskriver det Sara. Och jag brukar säga just det... att vi är sprungna ur det... kanske är det ur-tillståndet.

   Radera
 2. ””Du är i ditt naturliga tillstånd just nu.” Rösten är vänlig och tillåtande. Uppmuntrande. Bejakande.”

  Spännande tanke.
  Och så härligt att höra om en vänlig, tillåtande, uppmuntrande och bejakande röst.
  <3

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item