charlottecronquist

Lekfull tantra-kalendern 21: Skapa intimitet genom att lyssna på varandra




Välkommen till en adventskalender i kärlekens tecken.
Under 24 dagar kommer du att få tips, tankar och övningar ur min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet".
Varje dag kommer ett specialerbjudande, från din #kärlekskrigare. Du får upp till 50% rabatt på något och det priset gäller till i morgon kväll!
Så håll ögonen öppna och passa på!



I dag får du ett avsnitt ur kapitel 28 "Skapa intimitet" och Charlotte bjuder på ett fantastiskt kommunikationsverktyg, nämligen femminutaren! Dessutom är detta en möjlighet för ett par att få 1000 kr rabatt på parkursen Lekfull tantra (nästa tillfälle 21-22 mars 2020). Wow, liksom!





Femminutare
Ett sätt att skapa intimitet är att lyssna på din partner (eller en vän). Den här metoden använder jag relativt ofta, både i rollen som coach och i mitt privatliv.
Förutsättningen är att ni turas om att tala och att den som lyssnar gör det aktivt och håller ögonkontakt med den som har taltid. Den som lyssnar ska vara tyst och förhålla sig så neutral som möjligt till vad den talande säger, för att inte påverka det hen vill dela, så att den som talar känner sig fri att öppna sitt hjärta. Det innebär att den som lyssnar har ett neutralt ansiktsuttryck och undviker att le, nicka och liknande. (Det kan vara mycket svårt till en början, de flesta är så vana vid att ”hjälpa” den som talar med mimiken.)
Den som talar kan givetvis blunda en stund om det känns bra, den lyssnande håller ändå kvar blicken vid den talandes ögon.
Håll också strikt på talartiden. Det gör ingenting om det blir tyst. Den som talar kan i praktiken välja att vara tyst hela tiden, medan hen blir betraktad av den som lyssnar. Eller så kan den som talar vara tyst en stund och vänta in nya ord.
Det är också mycket viktigt att den som talar, gör det utifrån jag-budskap – alltså talar om vad som känns i hen själv, hens tankar etc. Ett exempel: ”Igår blev jag ledsen när du inte ville ha sex med mig.” Det funkar alltså inte att använda den här tiden till att skälla på eller gnälla på den andra personen. Till exempel: ”Du är en idiot som...” Tala alltså om dig själv i jag-form.
När du är den som lyssnar, var nyfiken på vad den som talar ska säga. Lyssna aktivt. Det innebär att du, när du lyssnar, låter bli att förbereda dig på vad du eventuellt ska säga när det är din tur.

1. Kom överens om ett ämne eller en fråga som ni ska ägna den här femminutaren.
Det skulle kunna vara: ”Mina sexuella fantasier”, ”Det jag längtar efter i sex”, ”Det jag är rädd för när det gäller sex.”
2. Välj vem som ska börja tala. Sätt till exempel timern på din smarttelefon på fem minuter.
3. Du som ska tala, börja prata, ta paus när du behöver, tala när du behöver. Du som ska lyssna, ta ögonkontakt, var tyst, lyssna aktivt.
4. När timern ringer, byt roll – oavsett om den som talar är mitt i en mening.
5. Nu är det ombytta roller.
6. Efter dessa tio minuter, bestäm er för om ni vill fortsätta med två omgångar till.
7. Tacka varandra när ni är klara och lämna varandra i fred en stund.

Köp parkursen Lekfull tantra för endast 4000:- (normalt 5000:- för ett par) priset gäller till och med imorgon kväll.


OBS! Kom ihåg att ladda ner dem till din dator i samband med köpet. 

BONUS:
Fram till julafton får du en liten adventsrabatt på min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet", när du handlar med swish. Normalpris inklusive porto är 275:- för en bok.
1 Lekfull tantra 250 kr
2 Lekfull tantra 500 kr
3 Lekfull tantra  700 kr
Gör du en beställning på mer än 1000 kr får du ett exemplar av min bok "Börja tala" (som gör dig tryggare när du talar inför grupp). 

Swisha till 1234 76 22 09 och ange din postadress, så jag kan skicka böckerna.
Om du vill ha en julhälsning till någon, skicka det önskemålet i mejl till mig cronquist.charlotte snabela gmail.com 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare 
Love is the answer

Related

sexualitet 1423144698925024793

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Den här ser jag fram emot att testa, nån dag, nån gång. Kraften i den kan anas bara genom att läsa denna beskrivning!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item