charlottecronquist

Lekfull tantra-kalendern 3: Meditation är en del av tantra


Välkommen till en adventskalender i kärlekens tecken.

Under 24 dagar kommer du att få tips, tankar och övningar ur min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet".
Varje dag kommer ett specialerbjudande, från din #kärlekskrigare. Du får upp till 50% rabatt på något och det priset gäller till i morgon kväll!
Så håll ögonen öppna och passa på!

I dag får du ett avsnitt ur kapitel 4 "Meditation är en del av tantra" och en enkel hjärtemeditation. Dagens kärleksklapp är "Sju meditationer till ditt hjärta". 


"Genom tantra kan du få en ny relation till meditation. I tantra finns hundratals aktiva meditationer, som bygger på att du tränar på att vara närvarande i ögonblicket.
Jag har alltid varit en snabb person. Jag har lärt mig snabbt, klarat av mina uppgifter snabbt, fattat snabbt. Jag har också trott att detta, att vara snabb, smart och att kunna prestera, var nyckeln till lycka och framgång.
Nej, nu ljuger jag lite. Det var egentligen tvärt om. Jag var helt övertygad om att jag inte dög som jag var, att jag inte gick att älska som jag var och därför var jag tvungen att kompensera genom att vara superduktig. Och då, när jag presterade, kanske jag skulle göra mig förtjänt av en del kärlek.
Så närmade jag mig livet, med raska steg. Att sitta stilla var att kasta bort tiden (såvida jag inte läste en intressant bok), att göra ingenting fanns inte på kartan. Jag var hela tiden på väg framåt. Måste bara läsa ut boken... göra klar läxan... sticka färdigt varvet... Jag levde mitt liv i mina tankar och med idén om att livet är något jag gör, inte något som är.
Det fanns inte plats för att slappna av eller för att stilla mig.
När jag närmade mig fyrtio började livet krackelera. Det räckte inte med att snabbt springa framåt. Någonstans i djupet av mig själv började jag förstå att den jag sprang ifrån var mig själv. Jag behövde bli åtminstone lite nyfiken på vem jag själv var.
Jag hade sedan länge förkastat meditation. Jag trodde nog till och med att meditation kunde vara farligt för mig, att den skulle kunna göra mig galen. Ändå visste jag nästan inget om vad meditation är eller kan vara. Det jag hört talas om var människor som satt stilla och tyst rabblade mantran. Jag visste att det var slöseri med tid. Vad då sitta still en stund? Vad kunde meningen med det vara?
Många år senare inser jag att meditation har varit en av de viktigaste nycklarna in till mig själv, in till självacceptans och till möjlighet att njuta på djupet i stunden. Meditation gav mig samtidigt möjligheten att slappna av, att upptäcka skönheten i att vara stilla och hur det gör det möjligt att uppfatta också små rörelser och uppskatta dem."

Meditera: Andas in i hjärtat

1. Slut ögonen.
2. Sätt handflatan på ditt hjärta. (Den enkla rörelsen sätter igång ditt oxytocin, det lugnande kärleksfulla hormonet som också aktiveras när ett barn ammas eller i kärleksakten).
3. Föreställ dig att du andas in i ditt hjärta och ut ur ditt hjärta, att andningen sköts av hjärtat.
4. Varje gång du andas in föreställ dig att du andas in kärlek, medkänsla och frid. Låt utandningen sköta sig själv.
5. Fortsätt i ungefär en minut.
6. Andas ut, flytta handen från hjärtat och öppna ögonen.

Det här blir ett sätt för dig att börja tycka om dig själv mer. Stanna upp 3 gånger om dagen och andas på det här sättet och se vad som händer! Det kommer med största sannolikhet att bidra till att öka din kärlek till dig själv.


Köp 7 meditationer till ditt hjärta för endast 100:- (normalt 160:-) priset gäller till och med imorgon kväll.

Ange koden 3DEC för att få rabatten. Här hittar du meditationerna i webbshoppen:

OBS! Kom ihåg att ladda ner dem till din dator i samband med köpet. 

BONUS:
Fram till julafton får du en liten adventsrabatt på min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet", när du handlar med swish. Normalpris inklusive porto är 275:- för en bok.
1 Lekfull tantra 250 kr
2 Lekfull tantra 500 kr
3 Lekfull tantra  700 kr
Gör du en beställning på mer än 1000 kr får du ett exemplar av min bok "Börja tala" (som gör dig tryggare när du talar inför grupp). 

Swisha till 1234 76 22 09 och ange din postadress, så jag kan skicka böckerna.
Om du vill ha en julhälsning till någon, skicka det önskemålet i mejl till mig cronquist.charlotte snabela gmail.com 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare 
Love is the answer
Related

sexualitet 149157154729371474

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Ojojojoj så mycket igenkänning på allt! Både hur det var och insikten om meditation och hur mycket vi vinner på att skapa den klarhet och direktkontakten med oss själva som vi får av att meditera.

  Tack!

  //Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så enkelt som det i grunden är, är det egentligen konstigt att fler inte hittat dit!

   Radera
 2. Även jag har varit en "snabbing".
  Även jag har på många vis saktat ner. Eller som Richard Carlson säger: Slow down to the speed of life. Precis så ser jag det!
  <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. DEn var snygg. Ibland är jag fortfarande snabb, för att det känns rätt :)

   Radera
 3. Det är skönt att ha blivit så gammal att jag inte längre orkar springa runt och göra allt i rasande tempo. En lär sig med åren och de grå håren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Och jag börjar till och med bli vithårig, så det kanske är på tiden...

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item