charlottecronquist

Veckans tantratips 7: Träna upp dina bäckenbottenmuskler
Det är bra att ha väl fungerande muskler i underlivet.
Dels kan det bidra till att du njuter med, dels kan det förhindra urinläckage och annat elände när du blir äldre.
Därför är dagliga knipövningar en självklarhet för många tantriker! 


Redan i samband med att jag väntade barn fick jag tips om att knipa. Budskapet jag fick var att det är bra att träna upp de uttänjda musklerna efter barnets födelse och huvudmotivet var att motverka livmoderframfall och svårigheter att hålla tätt.
De sakerna är naturligtvis viktiga. Men jag hade också varit glad om de nämnt att det är bra att knipa för både kvinnor och män - och att knipningar i förlängningen kan leda till mer njutning och starkare orgasmer.

Därför är det superbra att ha knipövningar som en daglig rutin - och du kan göra det på flera sätt, utan att någon märker det. Du kan sitta på bussen, i bilen, på stolen… nästan var som helst och spänna och slappna av i musklerna, helt i din egen takt.

Jag vill också lägga till en sak: Det är bra att ha koll på musklerna av ytterligare ett skäl: Då kan du också lära dig att slappna av mer. Du kan lättare uppleva hur olika det känns när du har spända muskler och när de är avslappnade. Och i många tantriska praktiker är det bra att också kunna vara avslappnad!

Tips! Gör 30 knip om dagen.

Pröva att spänna rumpan, fortsätta att knipa framåt i underlivet och föreställ dig att du (som är kvinna), drar musklerna uppåt och inåt (i vagina). Du kan nästan föreställa dig att du drar in något i vagina medan du gör en långsam och djup inandning.
Som man kan du också börja vid rumpan och sedans spänna musklerna i mellangården och till det föreställa dig att du kissar och kniper av strålen innan du har kissat färdigt.
Gör knipningarna på indandningen och slappna av på utandningen.
Om du vill kan du göra knipningarna i serier om 6-8 gånger. Pröva att hålla spänningen kvar under hela inandningen och lägg märke till hur det känns när du slappnar av på utandningen.Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer


Related

tantratips 2002438674741498944

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Kniiiiip 😊. Den känner vi igen och det borde vara en självklar daglig övning. Gör rotlås på yogan - jättebra övning i att hitta musklerna.

    SvaraRadera
  2. Yes! Viktig övning av många olika anledningar. Och, hehe, perfekt att göra i trängseln på pendeltåget. En blir inte ens svettig :)

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item