charlottecronquist

49. Kristina Turner: "Svensk förlossningsvård är kvinnofientlig"

 


Kristina Turner är modig och engagerad. Hon är beredd till kamp och står kvar när det blåser. När BB Sofia i Stockholm skulle läggas ner, ockuperade hon stället tillsammans med andra födelseaktivister. Det är som att hon har både fötterna på jorden och samtidigt en stark kontakt med jorden, med det genuint feminina och med gudinnan.

Jag lade märke till henne på Facebook när hon oförtrutet gav respons till personer som sprider konspirationsteorier under pandemin. Hon räds inte att bli illa omtyckt. Hon säger högt det många andra viskar om. Hon känns som en fyrbåk i stormen.

Det som engagerar henne mest är kvinnan i allmänhet, och den födande kvinnan i synnerhet. Hon vill bidra till födande på kvinnors villkor. Lugn och ro. Tillit. Omgiven av personer som stannar med kvinnan genom hela födelseprocessen.

Somliga ser henne som kontroversiell. Andra ser henne som en möjliggörare.

Hon har valt ett liv med en fot i England och en i Sverige. Nu under hösten kommer hon tillbaka till Stockholm för att bidra till en bättre förlossningsvård. Hon kallar svensk förlossningsvård för kvinnofientlig och förstår att gravida kvinnor väljer hemförlossning eller kejsarsnitt, eftersom den traditionella vården fungerar så dåligt.

Vi möttes i ett zoom-samtal i början av sommaren. 

Så då står hon beredd, som en urban goddess.

Lyssna till Kristina Turner. Bli inspirerad av hennes engagemang och djupa kunskaper. Läs gärna hennes bok om ”Natural birth”.

Här kan du läsa mer om "the divine feminine" - du kanske också är en urban goddess?

Och här är en webbplats om att föda lugnt.

Jag vill hjälpa dig! 

Charlottepodden är ett av mina bidrag till en mer kärleksfull värld. Kärleken startar inne i oss själva och därför vill jag med, med den här podden bidra till att du känner större kärlek och självacceptans... för den som älskar sig själv, har också lättare att känna kärlek till andra och till annat. 
Därför innehåller #charlottepodden intervjuavsnitt och reflektionsavsnitt, för det mesta på svenska, men ibland på engelska. 
 I intervjuavsnitten möter du personer som inspirerar mig och vi för samtal som jag hoppas ska inspirera dig till mer kärlek. 
 Reflektionsavsnitten fokuserar på hur du kan ta makten i ditt liv, och utgår från min bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Du får lyssna till olika kapitel i boken och höra mina tankar kring det - som inspiration till ditt eget växande. 

Du kan hjälpa mig! 

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera dem till andra. Jag blir oerhört tacksam om du gör det. 
Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor). 
Dela avsnitt med andra, rekommendera podden , tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den. 
Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller. Tack för att du har läst ända hit. 
Världen behöver mer kärlek. 
Jag gör mitt och du gör vad du kan! 
Tillsammans kan vi skapa magi. 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare 
Love is the answer

Related

charlottepodden 1370103364553054539

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Spännande!
  Håller med i stort tyvärr. Om det "kvinnofientliga" alltså. Lyssnade till en pod i somras om hur barnafödandet flyttade in på sjukhusen och hur "kvinnan" kom allt längre från "syftet" liksom. Sorgligt!

  Har du lyssnat till Fasciaguiden? Säsong två handlar just om barnafödande: https://fasciaguide.com/se/podcast/
  Rekommenderas!

  SvaraRadera
 2. Jag följde din metod, gick nc i 1 dagar ... detta vänder tydligt på saker och får henne att reagera, den kvällen bad hon om ursäkt, säger att hon älskade mig och bad om att få komma tillbaka som jag accepterade. Jag behövde inte ens be henne tillbaka själv !! Jag är så glad att jag beställer din besvärjelse och vill uttrycka mitt uppriktiga tack. för mer information besök
  templeofanswer@hotmail. co. uk
  whatsapp 234 8155 42548-1

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item