charlottecronquist

Tantratips 41: Möt det gudomliga tantriska djuret

 

Veckans tantratips handlar på sätt och vis om att släppa taget... 

För några år sedan upptäckte jag att det finns ett djur i mig. Ett djur som vaknar till när jag är upphetsad. Det finns forskning som visar att delar av kvinnans hjärna släcks ner när hon njuter. En av de egenskaper som påverkas är etik och moral och "vad ska andra tycka". Det innebär att det då finns ett utrymme för mer gränslös njutning.. och kontrollbehovet är som bortblåst.

När jag senare läste om "det gudomliga tantriska djuret", fick jag en aha-upplevelse. När djuret är "påkopplat" är friheten stor och det är också möjligt att komma i kontakt med andliga dimensioner. 

Min erfarenhet är att det inte går att kommendera djuret att komma fram. Plötsligt är det där, när jag släpper kontrollen och ger mig hän. Och jag vet inte heller vart den här energin kommer att föra mig. Det är otroligt fascinerande.

Jag har hittat några nycklar som ökar mina möjligheter att få kontakt med djuret. De är närvaro i kroppen, med mina sinnen och en intention att släppa taget. En förutsättning är också att jag känner mig trygg i situationen. Jag behöver veta att min partner är villig att hålla mig, eftersom djuret är oförutsägbart och kan göra kraftiga rörelser.

Så pröva någon gång att bara vara i flödet, tillåta den upphetsning som kommer, och se vad som händer. En dag hittar du djuret.

Vad det är för djur? För mig brukar det kännas som ett fyrfota djur med svans. För den viftar gärna på svansen.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

tantratips 2341279347670120888

Skicka en kommentar Default Comments

  1. "och "vad ska andra tycka"" --> just detta djupdyker jag ner i just nu. Eller snarast, just det är en stor den av den djupdykning i SKAM jag ägnar mig åt för stunden. Och det fascinerande är att sällan tycker folk det jag befarar att de ska tycka... men det verkar inte spela någon roll i det stora hela. Men... trägen vinner! <3

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item