charlottecronquist

54. När projicerar du? #charlottepodden
Jag minns vilken aha-upplevelse jag fick när jag först hörde talas om begreppet projektioner.

Min lilla teckning belyser vad det handlar om på ett enkelt sätt:


Vi människor är lite som projektorer. Vi belyser något som finns i oss hos andra. Det finns de som säger att förälskelse är den största projektionen... för då ser vi den andre i ett skimmer, vi ser hens positiva egenskaper och kan tro att vi själva saknar dem. Men i själva verket kan det vara så att vi ser saker hos den andre, som vi själva har, men liksom har glömt bort eller tappat bort. På samma sätt kan vi projicera när vi är arga på någon, och vi ser alltid det vi tycker är dåligt hos någon, utan att inse att vi bär på mycket av det själva.

Det är otroligt häftigt att börja upptäcka projiceringar och liksom "hämta hem " dem.  Jag minns när mina barn var små och vi skulle gå ut... då var det som att jag byltade på dem extra mycket kläder, för att jag själv var frusen. En enkel liten projektion.

I det här avsnittet av #charlottepodden läser jag ett kapitel ur min bok 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap - som handlar om projektioner. Och så reflekterar jag kring det.

100% Charlotte finns som ljudbok och pappersbok. Ljudboken hittar du (av tekniska skäl) hos nätbokhandlarna. Om du köper pappersboken direkt av mig, får du också en personlig hälsning. Här hittar du boken.

Och är det så att mina reflektioner väcker tanken om coaching hos dig, var medveten om att na coachklienter, som är privatpersoner, får första coachtimmen (via zoom) för halva priset (500:-) när du betalar med swish 1234 76 22 09


Jag vill hjälpa dig! 

Charlottepodden är ett av mina bidrag till en mer kärleksfull värld. Kärleken startar inne i oss själva och därför vill jag med, med den här podden bidra till att du känner större kärlek och självacceptans... för den som älskar sig själv, har också lättare att känna kärlek till andra och till annat. 
Därför innehåller #charlottepodden intervjuavsnitt och reflektionsavsnitt, för det mesta på svenska, men ibland på engelska. 
 I intervjuavsnitten möter du personer som inspirerar mig och vi för samtal som jag hoppas ska inspirera dig till mer kärlek. 
 Reflektionsavsnitten fokuserar på hur du kan ta makten i ditt liv, och utgår från min bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Du får lyssna till olika kapitel i boken och höra mina tankar kring det - som inspiration till ditt eget växande. 

Du kan hjälpa mig! 

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera dem till andra. Jag blir oerhört tacksam om du gör det. 
Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor). 
Dela avsnitt med andra, rekommendera podden , tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den. 
Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller. Tack för att du har läst ända hit. 
Världen behöver mer kärlek. 
Jag gör mitt och du gör vad du kan! 
Tillsammans kan vi skapa magi. 
Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

charlottepodden 5831814724552400823

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item