charlottecronquist

55. Christina Lejonöga: "Det finns inga hopplösa fall" #charlottepodden

 


Vi möttes första gången i Malmö 2009, två journalister som skulle coachas till att bli bättre företagare, om jag minns det rätt. Sedan dess har Christina Lejonögas och mitt liv korsats många gånger, i olika sammanhang. Jag har haft förmånen att vara med henne i stunder av ny och nedan. Ibland varit en som hållit i famnen och sett i ögonen. 

För mig är Christina Lejonöga en stark och inkännande person, ibland är styrkan lite gömd i skörhet och sårbarhet... och så ser jag den igen... den inre styrkan, glöden och viljan. Trots komplicerade sjukdomserfarenheter, så fortsätter hon och gör sin mission.

Jag bad att få träffa henne för att tala om ett av hennes hjärteprojekt, boken "Leva nu - om trauma och dissociation". I boken möter läsaren sex personer som gått från att riktigt må skit, till att läka ut sina trauman. I podden berättar Christina mer om vad dissociation är, hur personer som de kan hjälpas och om det långa, inspirerande och delvis tunga arbetet med bokprojektet ... och lyckan i att hålla boken i handen.

För mig öppnade boken till en delvis ny värld. Ibland när jag läser böcker om olika mänskliga tillstånd, tänker jag "det där har jag också". Men när jag läser om dissociation kan jag faktiskt, lättad, konstatera att där är jag inte. Och jag är innerligt tacksam att Christina Lejonögas medförfattare och vän, terapeuten Annica Lilja Ljung bidrar till att öka förståelsen för dessa människor - och visa att det är möjligt, att med rätt metoder, möta och bidra till läkning av de svårast sjuka.

En av grundtankarna med boken är att få läsa berättelserna och dessutom lära sig mer om hur vi människor funkar på olika sätt.

Jag rekommenderar varmt boken - och vill du hitta andra som delar intresset, så finns det numera bland annat Facebookgrupper.

Här kan du hitta boken.

Här är en facebook-grupp

Här kan du lyssna på hela avsnittet:


Jag vill hjälpa dig! 

Charlottepodden är ett av mina bidrag till en mer kärleksfull värld. Kärleken startar inne i oss själva och därför vill jag med, med den här podden bidra till att du känner större kärlek och självacceptans... för den som älskar sig själv, har också lättare att känna kärlek till andra och till annat. 
Därför innehåller #charlottepodden intervjuavsnitt och reflektionsavsnitt, för det mesta på svenska, men ibland på engelska. 
 I intervjuavsnitten möter du personer som inspirerar mig och vi för samtal som jag hoppas ska inspirera dig till mer kärlek. 
 Reflektionsavsnitten fokuserar på hur du kan ta makten i ditt liv, och utgår från min bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Du får lyssna till olika kapitel i boken och höra mina tankar kring det - som inspiration till ditt eget växande. 

Du kan hjälpa mig! 

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera dem till andra. Jag blir oerhört tacksam om du gör det. 
Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor). 
Dela avsnitt med andra, rekommendera podden , tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den. 
Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller. Tack för att du har läst ända hit. 
Världen behöver mer kärlek. 
Jag gör mitt och du gör vad du kan! 
Tillsammans kan vi skapa magi. 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare 
Love is the answer 

Related

charlottepodden 5693529297085687437

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item