charlottecronquist

57. Ingela Steij Stålbrand: Gränslöshet kan skapa utmattningssyndrom


Ibland tänker jag att gatunamn är lite lustiga. Psykologiska institutionen på Lunds universitet ligger på Paradisgatan. Jag minns hur jag tog trapporna upp till en stor lektionssal där jag och en nyutexaminerad sexolog skulle svara på studenternas frågor om sex och samlevnad. Min upplevelse var att jag sågs som mindre trovärdig av dem, eftersom jag saknar akademisk examen i sexologi och det var spännande att möta dem, och bidra med ett perspektiv som kanske var nytt eller annorlunda än vad studenterna var vana vid.

Jag blev inbjuden till frågestunden av Ingela Steij Stålbrand, som några år tidigare hade lagt fram sin doktorsavhandling i psykologi. Det var verkligen spännande och intressant att titta in i Ingelas akademiska värld och samtidigt bjöd jag in henne till min mindre akademiska tillvaro. Sedan vi möttes på ett Malmö-mingel för närmare tio år sedan, har vänskapen funnits där. Jag har följt henne på lite håll och ibland deltagit i privata tillställningar hos henne. 

"Du är riktigt sjuk och får inte gå tillbaka till din arbetsplats". Ungefär så sa läkaren som konstaterade att Ingela led av utmattningssyndrom. 

Då hade arbetsrummet på Paradisgatan förvandlats till ett helvete. Att kolla mejlen eller möta studenter kändes oöverstigligt. Så Ingela gick hem och sov i ett halvår. Hon behövde hitta hem till sig själv, hitta sina gränser och leva igenom sitt utmattningssyndrom. Det kom att dröja länge innan hon besökte arbetsplatsen på Paradisgatan igen. 

Jag visste  att Ingela drabbats av utmattningssyndrom och att hon kommit tillbaka. Så jag frågade Ingela om hon ville möta mig för ett poddsamtal, där fokus skulle vara på just utmattningssyndromet, varför hon drabbades och vad hon gjort för att få krafterna tillbaka.

Resultatet kan du lyssna på här. Det är ett öppet och ärligt samtal kring utmattningssyndrom. Jag tänker att det är viktigt lyssning både för dig som märker att stressen är på väg att ta över, eller för dig som lever nära någon som gör det. Bland det allra bästa med det här samtalet är att Ingela visar vägen... och att hon lärt sig lyssna mer på sina behov.

Varmt tack Ingela för att du ville dela detta med mig och alla som lyssnar på #charlottepodden!

 

charlottepodden · Ingela Steij Stålbrand : "Gränslöshet kan skapa utmattningssyndrom".

Jag vill hjälpa dig! 

Charlottepodden är ett av mina bidrag till en mer kärleksfull värld. Kärleken startar inne i oss själva och därför vill jag med, med den här podden bidra till att du känner större kärlek och självacceptans... för den som älskar sig själv, har också lättare att känna kärlek till andra och till annat. 
Därför innehåller #charlottepodden intervjuavsnitt och reflektionsavsnitt, för det mesta på svenska, men ibland på engelska. 
 I intervjuavsnitten möter du personer som inspirerar mig och vi för samtal som jag hoppas ska inspirera dig till mer kärlek. 
 Reflektionsavsnitten fokuserar på hur du kan ta makten i ditt liv, och utgår från min bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Du får lyssna till olika kapitel i boken och höra mina tankar kring det - som inspiration till ditt eget växande. 

Du kan hjälpa mig! 

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera dem till andra. Jag blir oerhört tacksam om du gör det. 
Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor). 
Dela avsnitt med andra, rekommendera podden , tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den. 
Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller. Tack för att du har läst ända hit. 
Världen behöver mer kärlek. 
Jag gör mitt och du gör vad du kan! 
Tillsammans kan vi skapa magi. 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare 
Love is the answer 

Related

charlottepodden 5839179812662440251

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item