charlottecronquist

Vårt bröllop: Vad ska vi äta på bröllopet?




Ögonblicket då jag bestämmer mig för att laga maten till bröllopet, är det något som lättar. Stressen jag känt är som bortblåst.

Vad vill jag bjuda på, är min nästa tanke Och så börjar rätterna rada upp sig inför min inre blick.



Genom livet har jag lagat maten till många fester. Men nu, när det vankas bröllop med 50 personer, kanske det är dags att ta klivet över till catering?

Det är också vad alla säger till mig: ”Det är klart att du inte ska laga maten själv. Det kommer att bli för stressigt.”

Jag googlar catering för glatta livet. Jag tittar på kombinationer av rätter. Jag tittar på priset för det. Och jag ser inget som får mitt hjärta att sjunga. Tvärtom blir jag allt mer stressad.

Jag börjar få oregelbunden puls och hög vilopuls. Det är svårt att vila. Jag börjar oroa mig för hjärtat. Jag ringer till och med till vårdcentralen som råder mig att gå till akuten … och säger samtidigt: ”Antingen är det djup stress eller så är det något med hjärtat”.

Jag åker inte till akuten. Jag fattar beslut om att laga maten själv. Och mitt system lugnar sig nästan omedelbart.

Jag inser att det finns en sak som krävs för att kunna fixa maten - mer kyl-och frysutrymme. Jag behöver kunna laga maten lite i taget.

Staffan går ut på blocket, under bortskänkes hittar han en kyl- och frys. En halvtimme senare har han hämtat den och den får plats i lägenhetens röda rum.

Nu börjar planerna för maten.





Jag får en stark lust att laga till dillkött på lamm. Nästa rätt som kommer i mitt huvud är ugnsstekta laxsidor och en vegansk färslimpa. Så småningom förvandlas laxen till inkokt. Jag vill ha sparris som förrätt och färsk potatis.

Och så blir det tårtor till efterrätt.




Jag tänker i termer av vegetariskt och laktosfritt. Bakar följdaktligen veganskt bröd och ersätter mjölkprodukter med havreprodukter. Det känns bra.


Och snart har jag köpt en massa lammkött. Förberedelserna kan börja.





Jag gissar att många tänker att catering kan vara ett säkert kort. För mig känns det som mer eller mindre total kontrollförlust. Hur ska jag veta att maten verkligen blir god? Då känns det tryggare att laga maten själv.


Så får det bli.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer

Related

livet 4021542646752530424

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item