charlottecronquist

Så föddes mitt intresse för tantra

 


Hur föddes mitt intresse för tantra?

Jag tror det började som i teckningen med en önskan att jag ska få vara mig själv, att jag ska blomma och att jag kan leva ut min lust, utan att riskera att bli utsatt för våld eller kränkningar.


Tänk om vi tillsammans kan skapa en mer kärleksfull värld. En värld där du är fri att vara du och jag är fri att vara jag. En värld där vi ser att vi behöver hjälpa varandra, vara omtänksamma mot varandra - och dessutom ta hand om oss själva.

Min erfarenhet är denna: Ju tryggare jag är i mig själv, desto lättare har jag att möta världen med kärlek, desto lättare har jag att både ge och ta emot kärlek. Det i sig skapar en slags expansion på insidan.

Tantra kan beskrivas på många sätt. Många ser tantra som en expanderande väv, där du - och alla andra - har möjlighet att upptäcka djupa aspekter av dig själv, känna att vi har en samhörighet med andra och annat på planeten.

Personligen har jag blivit starkare, tryggare, gladare och mer lustfylld med tantra.

Jag har fått större förståelse för kroppen, för sinnena och för de krafter som påverkar mig som människa. Jag har blivit mer jag, helt enkelt, för med hjälp av tantra har jag fått lättare att hantera skuld, skam och rädslor. Livet har blivit skönare.


Jag ritade nyss den här teckningen, som ett sätt att visa en del av det jag står för. Det sexuella våldet behöver minska - och vi behöver kunna mötas med samtycke, njutning och respekt.

I det ingår också att uppskatta lusten, könet och sexualiteten.


Eftersom jag är en av miljarder (!) människor som utsatts för sexuellt våld, är det viktigt för mig att ordna kurser som bygger på samtycke och sunt gränssättande. Detta, tillsammans med en vilja att nyfiket utforska - leka - tycker jag är ett bra fundament för att bygga en mer kärleksfull värld.


Höstens sista helgkurs med Lekfull tantra sker i Stockholm 2-3 december. Du kommer att få en upplevelse av tantra, med många övningar, med fokus på andning, rörelse, närvaro, samtycke och beröring. Självklart sker allt med samtycke!


Kursen passar både dig som är nybörjare i tantra och dig som redan har  erfarenhet av tantra. Du kan komma ensam eller som del av ett par. Du kommer att erbjudas att göra övningar tillsammans med andra, men du kommer inte att ”paras ihop” med någon. 

Det kan också vara bra för dig att veta att de flesta som går mina kurser har passerat 40 år. Det finns alltså utrymme för dig med rynkor och gråa hår att gå på tantrakurs utan att känna dig ”gammal”. 



Charlotte Cronquist är kärlekskrigare 

Love is the answer 


Related

lekfull tantra 320767835627067227

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Brilliantly expressed! Your post is a standout, offering insightful perspectives. Thanks for sharing your wisdom.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item