charlotterudenstam

Gamla värderingar i ny förpackning

Jag läser Anna Anka, en svensk lyxhustru i Hollywood, uttala sig om könsroller på Newsmill. Vissa delar av hennes artikel är som ett eko frå...

Jag läser Anna Anka, en svensk lyxhustru i Hollywood, uttala sig om könsroller på Newsmill. Vissa delar av hennes artikel är som ett eko från en svunnen tid. Du kan titta på ett tidigare inlägg på bloggen om fina flickor. Den beskriver vilka värderingar jag fick med mig som ung. Och så säger Anna Anka ungefär detsamma.
Här är ett citat ur artikeln:
" Sedan har vi papporna. Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter. Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer.

Amerikanska män uppskattar däremot sin fru, de är väldigt romantiska. De skriver lappar, ringer och lämnar kärleksmeddelanden på telefonen. Sådant gör aldrig svenska män.

I gengäld får de kvinnor med stil. Som hemmafru ska du ställa upp på alla sätt, du ska alltid var snygg och välklädd. Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen."

Hela artikeln kan du läsa här.

Suck, säger jag. Hoppas att du som läser har kommit till andra slutsatser. För när det handlar om lust, är den någon som är skyldig någon något överhuvud taget? Ska jag skylla på min älskade om jag inte känner mig tillfredsställd? Eller tvärtom?
Jag har ett eget ansvar för min lust och min tillfredsställelse.
Anna kanske skulle ta och läsa "INGEN SKAM I KROPPEN - frigör din sexuella kraft" för att få perspektiv på tillvaron?

Related

ålderdomliga värderingar 1580387693385928219

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item