charlotterudenstam

Mår du bra i din relation? Då klarar du stress på jobbet bättre

Nu hoppas jag att arbetsgivare inte får idén att börja ta relationstemperatur på sina medarbetare, för att därmed försöka pressa dem hårdare...

Nu hoppas jag att arbetsgivare inte får idén att börja ta relationstemperatur på sina medarbetare, för att därmed försöka pressa dem hårdare.
Aha, ett bra sexliv, då får du jobba lite mer... 
Faktum är att ny forskning visar att en bra relation med ett väl fungerande sexliv kan fungera som en buffert för den som utsätts för arbetsrelaterad stress.

Forskaren och psykologen Ann-Christine Andersson Arnténs doktorsavhandling heter  Partnership Relation Quality modulates the effects of Work-stress on health och har lagts fram vid Göteborgs universitet.
– Relationen minskar de negativa effekter som den här typen av stress har på vår hälsa. Men om parrelationen fungerar dåligt så förstärks i stället de negativa effekterna, säger Ann-Christine Andersson Arntén i pressreleasen.
För att klara en stressig tillvaro behöver vi varva ner och vila emellanåt. Det behöver finnas tid till återhämtning. Mitt sätt är att exempelvis meditera varje morgon.
– När du kommer hem från jobbet behöver du få återhämtning. Annars är det som att köra en maskin på högvarv, till slut går den sönder. Det är samma sak med kroppen och själen, säger Ann-Christine Andersson Arntén till Aftonbladet.
Då är det bra att ha en relation som fungerar. Och ett sexliv som är bra. För säg den avslappning som är bättre än den man kan känna efter en stunds härlig älskog.
I studien medverkade ungefär 900 personer. De som levde i en bra parrelation tyckte att de hade bättre hälsa än de som levde i sämre relationer.
Män och kvinnor reagerar inte alldeles lika på de här sakerna.
Kvinnor tycker att det är ångestladdat och går psykiska stressereaktioner när de lever i en taskig relation.
Män mådde sämst i medelmåttiga relationer. De var mer deprimerade, kände mer ångest och hade fler stressreaktioner än både de som levde i usla och välfungerande relationer.
– En förklaring kan vara att den som lever i en halvbra relation tar ett stort ansvar för att relationen ska bli bättre. Är den däremot dålig konstaterar man det och att det inte finns något att göra åt saken.
Related

stress 1691498479433234835

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Sexleksaker intimleksaker.com

    SvaraRadera
  2. http://www.levitrabutiken.com - Har du problem med att få penis att stå - kolla in den här shoppen

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item