charlotterudenstam

Mörkermännen är ständigt på alerten: Den osminkade sanningen är för... sann?

Sagan om mörkermännen verkar aldrig ta slut. De visar fram sina fula trynen i de mest märkliga sammanhang. Och de är dessutom ganska of...
Sagan om mörkermännen verkar aldrig ta slut.
De visar fram sina fula trynen i de mest märkliga sammanhang.
Och de är dessutom ganska oförutsägbara.
Nu är det Australien som är på tapeten igen. Där blev det ju nyligen förbjudet att visa bilder av små bröst – av pedofiliska skäl. Nu är det också förbjudet att visa inre blygdläppar i mjukporrmagasin av typen (australiensiska) Penthouse. Man ska alltså retuschera bilder där kvinnosköten är med. Konsekvensen blir ju att könen blir mer flickiga. Vet den ena mörkermannen vad den andre gör?I Australien klassas porr i två kategorier. Dels finns det mjukporr med 15 års åldersgräns. Mjukporr är tidningar som Playboy, med pinupor, som kan vara nakna, men där det inte förekommer närbilder på kön.

Dels finns det porr som har en åldersgräns på 18 år. I den kategorin är närbilder av kön tillåtna.

(I flera av Australiens delstater är det som klassas som porr och som alltså har 18 års åldersgräns helt förbjudet).

Det är alltså i det landskap det här blogginlägget ska förstås.

Diskussionen handlar alltså delvis om vad som kan betraktas som för porrigt för känsliga australiensiska ögon och vad som kan tillåtas passera.

I Australien finns ett Classification Board, som är ett slags censurmyndighet. I sina riktlinjer säger de:

“Realistic depictions may contain discreet genital detail but there should be no genital emphasis.”

Och då menar de alltså att om inre blygdläppar syns så är det fråga om tonvikt på genitalier…
Okej. Det är detta som (med rätta) väckt debatt i Australien.

Låt mig börja från början. Den enklaste schablonbilden av en kvinnas sköte är en triangel med ett streck i mitten. Ungefär som Vaginarts nya logga. Och det är också så många småflickors sköten ser ut. Hos dem finns det inga inre blygdläppar som skymtar fram.

Men i puberteten växer både könshår och det sker förändringar i själva könet. Många vuxna kvinnor har inre blygdläppar som sticker ut, som alltså syns på en normal nakenbild, där kvinnan står rakt upp och ner. Att de inre läpparna sticker ut har inget att göra med hennes sexuella preferenser och är inget tecken på att hon är kåtare än andra, har mer sex än andra eller onanerar mer än andra (och detta är föreställningar som faktiskt finns. Du kan läsa mer om det på Vaginarts.)

Och de inre blygdläpparna får alltså inte synas i mjukporrtidningarna, för det vore att liksom framhäva könsorganet. (Hör du hur konstigt det låter?)

Det stod ju att realistiska avbildningar var okej. Men om man måste Photoshoppa bort de inre blygdläpparna – är bilderna då fortfarande verklighetstrogna? Jag skulle säga att en konsekvens blir att man så att säga föryngrar kvinnans kön och att de mer liknar flickkön. Då undrar jag om mörkermännen kommunicerar med varandra. Hur förklarar de att man får visa storbystade kvinnor med flicksköten?

Bloggen Hungry Beast (som är kopplat till teveprogrammet med samma namn och som har uppmärksammat frågan, tidningen Penthouse har för övrigt själva kommenteratdubbelmoralen. ) har plockat fram samma bild (följ länken så kan du kolla själv) i en tidning som räknas som mjukporr och en som räknas som porr. I den första tidningen syns inte de inre blygdläpparna, medan den är med i den andra.
Magnus Brahn har också uppmärksammat detta på sin blogg.

Related

censur 5156308048768220385

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item