charlotterudenstam

Vart tar kärleksrelationen vägen när barnen kommer? Aftonbladetundersökning visar att föräldrar inte prioriterar att göra saker tillsammans.

Häromveckan ställde Aftonbladet följande fråga till sina läsare: Föräldrar, hur ofta går ni ut tillsammans? Mer än tvåtusen personer svarad...


Häromveckan ställde Aftonbladet följande fråga till sina läsare:
Föräldrar, hur ofta går ni ut tillsammans?
Mer än tvåtusen personer svarade. Och resultatet är nedslående. Två tredjedelar går antingen ut max en gång i halvåret eller inte alls.
Och jag menar att det är absolut livsnödvändigt att föräldrar förblir ett kärlekspar också sedan barnen kommit – annars kommer relationen förr eller senare dö sotdöden.

Senast jag blev intervjuad (av Expressen) så slog det mig att föräldrar ofta krånglar till det när det kommer till sexlivet. Det är inte bara det att disken och allt annat ska vara klart. Barnen ska sova också. Och när de någon gång går ut tillsammans, så är det för att äta mat, ta ett glas eller bevista något kulturevenemang, typ bio.
Och visst är det mysigt att hålla sin partner i hand i en mörk lokal – men är det inte ännu mysigare att ha ostört sex med sin partner?
Min nya devis är: Gör det lätt att ha sex!
Ordna barnvakt för att kunna njuta tillsammans med din partner. Låt barnen vara hemma hos mormor eller en kompis några timmar medan ni hittar tillbaka till varandra och leker… och har telefonerna avstängda.
Eftersom Aftonbladets fråga är ganska enkel, är det ju lite vanskligt att dra långtgående slutsatser utifrån den. Men faktum kvarstår ändå. En knapp tredjedel av dem som svarade går aldrig ut tillsammans, en dryg tredjedel gör det en gång i halvåret och knappt var fjärde gör det en gång i kvartalet.
Bakom de här siffrorna kan det dölja sig allt möjligt. Som att de går ut med andra än sin partner, ägnar ”egen” tid åt egna hobbies… eller att de helt enkelt prioriterar föräldraskapet högt.
Jag minns när jag satt en gång med ett medelålders par som tillsammans hade fostrat tre barn. Nu var alla utflugna. Och de berättade om att de tittade på varandra över frukostfilen och sa ungefär: Och vem är du?
Prioritera om, prioritera din relation, gör saker tillsammans med din partner. Ibland kanske ni behöver gå ut – men se också till att få plats för sex och lust. Det är ett viktigt kitt i en relation!
– Jag skulle önska att alla par gjorde någonting tillsammans varje vecka, säger Aftonbladets relationsexpert Eva Rusz.

Related

sex 462461516044148059

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item