charlotterudenstam

Anger Room: Slå dig trött utan att skada

Inte riktigt så här, men jag tyckte bilden på de unga herrarna i Beatles är söt.  Vi möter så många människor som är laddade med ilska. ...

Inte riktigt så här, men jag tyckte bilden på de unga herrarna i Beatles är söt. 

Vi möter så många människor som är laddade med ilska.
Ilska som ibland är återhållen och som andra gånger riktas mot andra.
Med ilskan väcks ofta vår inre, sårade femåring som bara vill skrika:
– Dumma, dumma dej (dom).
Men i USA har det kommit ett alternativ. Ett rum där kunderna får slå sig trötta.
Tänk dig att ha ett Anger room där du kan få ge utlopp för allt raseri som finns gömt inne i dig.


Alexander och jag har gått flera utbildningar där det är tillåtet att släppa ut sin ilska. Där vi har slagit på kuddar, sparkat i luften, skrikit fula ord, gjort obscena rörelser, eller vad som nu har krävts.
En regel har alltid funnits: Du får varken göra illa dig själv eller någon annan. Du ska äga din ilska.
Och jag kan lova dig att det är väldigt skönt att skrika och sparka. Efteråt känns det rätt skönt i kroppen och det känns också bra att verkligen ha fått agera ut ilskan utan att skada någon.
För i vanliga fall är det precis det som ofta händer. I Sverige agerar vi ofta ut ilska genom att säga taskiga saker, genom att vara ironiska eller sarkastiska. Då och då får någon en fet smäll på käften.
Som vi ser det kan ilska vara konstruktiv, den kan vara kraftfull och det finns faktiskt en koppling mellan ilska, livsenergi och sexualitet. Om du helt har stängt av din ilska, är förmodligen ditt sexliv inte särskilt mustigt.
Men nu har det alltså kommit ett alternativ för dig som inte törs skrika högt hemma, som inte kan gå längs havet och skrika eller som inte har skaffat ett batteri med kuddar.
Donna Alexander i Dallas gör affärer på vår ilska. Hon har skapat konceptet Anger Room som nu är på väg att spridas över USA.
Till Anger Room kommer kunder som behöver kanalisera sin ilska. De får gå in i rummet beväpnade med till exempel basebollträn, kofötter, gollfklubbor, delar av skyltdockor. Väl där inne får de massakrera gamla datorer, teveapparater, möbler och andra saker.
Kunderna får skyddshjälm och handskar och köper en stund i Anger Room. För många räcker det med fem minuter  (300 kr) och de som är riktigt arga köper en session för att slå sönder allt (så där 25 minuter för 900 kr)
– De flesta orkar bara två till tre minuter. Vi har några ofta återkommande kunder som orkar mellan fem och tio minuter. När en kund väljer 25-minutersvarianten, och faktiskt utnyttjar den till fullo, hissar vi den röda flaggan. Det är då vi föreslår att de borde gå i regelrätt terapis, säger Donna Alexander till Svenska dagbladet.
Ett enklare sätt kan vara att bli coachade av Alexander eller mig. Vi har till och med ett kuddrum. Välkommen att släppa din ilska.
Och här är några andra konkreta tips för dig som behöver hantera din ilska på ett konstruktivt sätt.

Related

relationer 7566366349443088912

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Jag får ut ALL min frustration, ilska, harm, irritation och andra dysfunktioner på AA-möten. Kostar gratis :) Tim

    SvaraRadera
  2. charlotterudenstam29 september 2012 09:36

    Alla sätt som funkar är väl bra... jag har slagit på kudden många gånger alldeles gratis också :)

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item