charlotterudenstam

Gudomligt sex. Kalendern lucka 16. Möt det allra heligaste.


Det är viktigt att vi börjar titta på kvinnans kön. Ser hennes vulva, fitta, yoni, sköte, snippa, mus. Ser skönheten i könet. Ser det magiska i könet.

Ett av de första stegen för att bejaka vulvan är att faktiskt att betrakta henne. Om du har en vulva - undersök henne. Om du saknar en vulva - fråga om du får titta närmare på en som har en.

Vulvor är lika olika som ansikten. Inom quodoushka har man namngett kvinnor efter formen på deras fittor. Visst får kvinnokönet en ny dimension när du hör de nio namnen fårkvinnan, kattkvinnan, buffelkvinnan, björnkvinnan, vargkvinnan, anitlopkvinnan, hjortkvinnan, rävkvinnan och den dansande kvinnan. Det är namn som utgår ifrån anatomin hos yonin. Alla ser olika ut - och dessa olikheter är normala och till för att bejakas.

Anatomiböckerna i skolan säger väldigt lite om hur vulvor egentligen ser ut.

Så börja med att utforska det här landskapet.

Texten du får här är två korta utdrag ur min bok Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft.

Reflektera gärna över detta först 
(Och har du ingen egen, kan du ändå reflektera över hur du ser på fittan):


Vilka tankar du haft kring din fitta? Har du någonsin känt dig obekväm när du tänkt eller känt på din fitta? Nej, men usch…

Har du någon gång funderat över om din fitta är normal? Hur har du tänkt då?

Har du någon gång funderat över om din fitta ser konstig ut? Vad handlade det om? Varifrån fick du de idéerna? Tycker du fortfarande så?

Har du någonsin varit rädd för att ha sex för att någon skulle kunna tycka att din fitta ser konstig ut eller är vanskapt? Vad har det i så fall inneburit för dig och för din sexualitet?

Låt oss säga att du har tittat på din fitta och ser att den ena inre lustläppen är större än den andra. Har du övervägt intimkirurgi? Varför/inte?

Har du haft idéer om att formen och utseendet på din fitta beror på att du har onanerat mycket? (Det finns de som tror att fittan förändras av onani och därför är rädda för att gå till gynekolog.)


Övning: Undersök din fuktiga ängsmark

Befinn dig i ett rum som är så pass varmt att du inte fryser när du är naken.
Ta fram en spegel och vinkla den så att du kan titta på din fitta.

Undersök dess form, dess färg, dess mjukhet, gör fjärilstricket (”fäll ut” de inre lustläpparna) och se skönheten hos dina inre lustläppar.
Gör en teckning av din fitta.
Du kan göra en naturtrogen bild, eller en känslomässig bild.
När du känner dig mer trygg kan du ta med ytterligare en person i övningen.
Titta och känn på din fitta. Känn stoltheten över att den är en del av din kropp.
Ta en bild av din fitta.
Ta fram den ibland och känn livskraften som strömmar emot dig.

Du kanske rent av ska skapa ett tempel till yonins lov. Livets ursprung.

Att bli vän med fittan är ett väldigt viktigt steg för att få lättare med närhet, intimitet och sex. När du känner dig avslappnad i sällskap med en fitta blir det också lättare att njuta.

Och då kanske tanken på sex med universum börjar kännas gripbar. För på en nivå är själva yonin en bild av universum.


PS: En plats där du verkligen kan tillbe fittan är Alexanders webbplats vaginarts. Gå dit. Se den vackra konsten. Se den magiska dimensionen av yonin

Här kan du läsa gårdagens avsnitt av kalendern.

Related

adventskalender 2014 5519291155768085473

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

webbkurser

100%-podden

coaching

donera till 100%

"Jag vill fortsätta att sprida kärlek i världen! Ett sätt är genom 100%-podden. Om du vill höra fler avsnitt kan du bidra till podden genom att donera 100 kr eller valfritt belopp. Du gör detta via knappen nedan. Tillsammans kan vi låta fler 100%-are sprida klokskap och inspiration!"

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item