charlotterudenstam

Gudomligt sex. Kalendern lucka 18. Sex med alla sinnen


Jag har talat mycket om beröring i kalendern.
Nu är det dags att aktivera fler sinnen - för att komma i kontakt mer mer njutning.
Hur kan du använda hörsel, syn, doft, smak... och sjätte sinnet för att njuta mer?


För många börjar sex med synen. De ser något de tänder på. Många män hinner klä av och snabbt älska många de möter på stan. Ett blixtsnabbt sexuellt i möte i tanken, om upphör då hen har försvunnit ur hans synfält. (Min erfarenhet är att det mest är män som gör detta.)
På frågan: Vad tänder du på hos en person, är det lätt att vi säger: Ögonen, brösten, rumpan... (och själv brukar jag svara att jag bara älskar närvaro...).
Så synen finns med där. Att du tar in något du gillar - och på vilket sätt kan du höja den upplevelsen? Kan du stanna till med blicken och verkligen se en annan person. (Meditationstips: Betrakta en naken partner i tystnad under minst 10 minuter. Verkligen ta in hens uppenbarelse och se vad som händer i dig. Väcker det kättjan i dig?)

Hörseln är också ett underbart sinne. Du kanske älskar att höra ord viskade i ditt öra, eller att skicka meddelanden som sänder ut en sexig vibration... eller så kan du använda ljud för att höja känslan i själva det sexuella mötet. Hur påverkar dig en annan persons lustljud? (Eller dina egna? Pröva att onanera och tillåta dig att låta, att låta din njutning att höras. Lägg märke till hur det påverkar dina orgasmer.)

I dag tar vi bort många naturliga dofter med hjälp av artificiella. Ändå visar forskning att doft - på ett omedvetet plan - påverkar valet av partner. Och när jag har frågat människor brukar de berätta att de verkligen älskar doften av partnerns kropp. Så börja utforska de dofter som redan finns i din kropp och snusa på din partner. Ta in doftelementet i sexet. Du kanske också vill experimentera med vilka dofter som kan höja den sensuella känslan. Är rökelse något för ditt sovrum? Eller skulle du vilka höja känslan med hjälp av doften av blommor... kanske gillar du mer robusta dofter... doften av bil, av motor... eller något annat. Experimentera.

Och så smaken då. Då kan det handla om allt från kroppens smaker, till att leka med smaker i den sexuella leken. Det finns ju en hel del smaksatta sexprodukter. Men det kans också vara supersensuellt att mata varandra som en del av ett sexuellt möte. (Tips: Använd ögonbindel och mata varandra - kanske en i taget, så att en i taget verkligen får möjlighet att njuta av de olika smakerna.)

Känseln är en självklar del. Och du kan använda så mycket mer än dina händer. Du kan leka med att beröra med sådant som är varmt eller kallt, mjukt eller vasst, lätt eller tungt... använd din fantasi och lek med hudens känslighet. (Tips: Att leka med rep lär vara ett sätt att höja känsligheten i huden. )


Så inför lekfullhet i de sexuella mötena. Pröva att ta ett sinne i taget, kombinera … och använd din kreativitet. Ha roligt... och njut. Använd sjätte sinnet för att skapa något extraordinärt.


Här kan du läsa gårdagens avsnitt av kalendern.

Related

adventskalender 2014 8237604650472203471

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item