charlotterudenstam

Sexualitet: "Hjälp oss twittra det heter klittra"


Kan ett ord som är neutralt eller lustfyllt laddat bidra till att skammen kring kvinnors och flickors onani minskar? Det hoppas RFSU som i höstas utlyste en tävling för att finna ett bra ord.

– Vi tyckte inte att det fanns något lustfyllt ord för kvinnors lust och vi ville sätta kvinnors onani på kartan, säger RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros till Dagens nyheter.


Redan för något halvår sedan genomförde RFSU en tävling där ordet klittra vann med hästlängder.
Nu i helgen, på RFSU:s kongress, antogs det ordet som det nya namnet för kvinnors onani. Givetvis hoppas RFSU att det ska få lika stort genomslag som snippa fick för tio år sedan.

– Vi vill att det ska bli lika självklart som när man pratar om att män runkar. Än i dag kan unga tjejer känna skam för att de onanerar men med ett ord för det blir det mindre skambelagt och få fler att lära känna sin kropp. Då är det lättare att veta hur man vill ha det med andra, säger Kristina Ljungros till DN.

Jag tycker att RFSU intention är god. Självklart ska människor av alla kön kunna njuta av sin egen sexualitet, lära känna den och utveckla den. Och onani är det bra sätt att lära känna sin njutning... och ökar också möjligheten att njuta tillsammans med andra. 
Klittra alltså. Jag ser för mig kvinnor som smeker sin klitoris. Och det är självklart så de flesta närmar sig sin sexualitet. Det jag hakar upp mig lite på är att klittra lätt ger kvinnor idéen att klitoris och njutning är ett och detsamma, när det i själva verket är så att det finns fler sätt att onanera än att smeka klitoris. Men det är så klart ett steg i rätt riktning.
Så nu är det alltså bara att börja prata med andra om att du klittrar. Om du tillhör den blyga sorten, så släpp detaljerna... nu finns i alla fall ett ord att inte rodna till.

 

Related

sexualitet 1427944524358552764

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item