charlotterudenstam

Fri fredag: En sexuellt frigjord kvinna är feminist.
Nyligen stötte jag på ett inlägg av Ev'Yan Whitney där hon går igenom 14 kvaliteter som kännetecknar en sexuellt frigjord kvinna.
Listan med kvaliteter inspirerar mig. Därför ska jag, under vinjetten Fri Fredag, presentera de 14 kvaliteterna på mitt sätt.


Hon är feminist. Hon är sexpositiv. Hon skapar en trygg plats för andra sexuella människor där de kan blomma, leka och utforska. Hon ser alla varelser som sexuella och hon firar det med dem. Och när andra dömer henne för hennes sexualitet eller hennes kvinnlighet står hon upp för sig själv och för andra.
Hon säger ifrån när någon säger saker som är rasistiska, sexistiska, kvinnofientliga eller som förnedrar kvinnans sexualitet. Hon använder sin röst och vet att den är kraftfull.


Det är märkligt att ordet feminist väcker så starka känslor. För mig är en feminist helt enkelt en person som anser att alla kön har samma värde, att det ska vara lika lätt, oavsett kön, att göra karriär, att älska, att ta sig fram i livet. 
För mig är detta både självklart och grundläggande. Varför skulle något av könen ha företräde eller anses bättre eller mer självklart? Det fattar jag inte riktigt.
Så jag är feminist. I den svenska verkligheten innebär det också att kämpa för att män och kvinnor behandlas lika och att kvinnor exempelvis har rätt till samma lön och samma positioner som män. Att kvinnor har samma rätt till sin sexualitet som män. Ja allt det där.
För mig är det viktigt att på ett kärleksfullt sätt stå upp för dessa saker. För mig handlar det inte om att polarisera eller skapa krig mellan könen. Det handlar om det omvända, hur ska vi skapa mer kärlek. Hur ska vi skapa en värld där alla våra inneboende resurser tas till vara.
Då krävs det också att lägga märke till de krafter som trycker ner kvinnor. Det är verkligen inte okej när kvinnors sexualitet trycks ner. Det är inte okej med sexuellt våld mot någon. Det är inte okej att kvinnor som utsätts för sexuellt våld ifrågasätts, till och med i domstolarna.
Vi behöver skapa en tillvaro där vi lever tillsammans och ser våra gemensamma resurser. Där behöver alla få känna att de har en given plats, oavsett vilket kön de definierar sig som. I detta är sexualiteten viktig. För den är en viktig aspekt av livet. Charlotte Rudenstam är coachförfattare och föreläsare som vill bidra till att du älskar livet. Hon skapar 100%-podden där du möter fantastiska människor som älskar livet. Författare till  böcker som ”100 % Charlotte – Ta ditt inre ledarskap” ochIngen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft”.

Related

sexualitet 896441630349492299

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item