charlotterudenstam

Sexpyramiden - vidga din sexmatsedel

Ser din pyramid ut så här? Hur ser din sexpyramid ut? Vilka delar i den väljer du? Hur vanligt är det att du och din partner älskar ...

Ser din pyramid ut så här?
Hur ser din sexpyramid ut?
Vilka delar i den väljer du?

Hur vanligt är det att du och din partner älskar på samma sätt? Att ni har er rutin, som ni vet funkar? Händer det att du tycker att den rutinen blir lite trist och att du skulle vilja pröva något nytt? 
Jag fann en matnyttig artikel på temat på www.self.com. De kallade den för sexpyramiden.

Artikeln är skriven helt ur ett kvinnligt perspektiv. 

Men den hindrar inte dig som är man från att reflektera över hur din sexpyramid ser ut idag – och hur du skulle vilja att den ser ut i framtiden? 
Du kanske kan börja träna redan till lunchen? 

Jag kommer att citera rätt mycket ur artikeln.
Den hänvisar också till ett par amerikanska författare som skrivit böcker om sex. 

Jag har inte läst böckerna, men skulle du ha läst någon av dem – säg gärna till om du tycker att de är läsvärda.
De heter: Till Sex Do Us Part: Make Your Married Sex Irresistible (Key Porter Books) Av Trina Read samt
The Going Down Guide (St. Martin's Press) Av Emily Dubberley.
Den amerikanske läkaren och relationsexperten Ian Kerner, säger ungefär så här till Self om de goda med sexpyramiden:
– Om du vidgar din sexuella repertoar förhindrar det inte bara att du har tråkigt i sovrummet. Det uppfyller många av dina fysiska och känslomässiga behov, det tillåter dig att yttrycka olika aspekter av din personligt och det tillåter dig att växa sexuellt. Ingen säger att du måste installera en gunga eller trapets i sovrummet eller att du måste bjuda in grannarna. Men om du har olika sorters sex kommer det att skapa ny energi i ditt sexliv. Hur just din sexpyramid ser ut måste du ta reda på själv.
De slags sex som artikeln föreslår (och du kan givetvis fylla på med egna förslag) är:

Initimitet
Äventyrlighet
Elektriskt sex
Försoningssex
Ta kommandot
Solosex


Vad som är basen i din pyramid, beror på vad du har behov av. För många kvinnor är intimitet det viktigaste och som den mest spännande kryddan i toppen kanske det är att ta kommandot i sängen. Eller tvärtom.


Intimt sex

Det handlar om att på ett njutningsfullt sätt utforska varandras kroppar på ett sätt som tillåter er att återetablera banden mellan er. Det kan – men behöver inte – inkludera samlag.
Fördelarna med intimititet är att det inte finns krav på orgasm. Initimitet uppfyller dina behov av känslomässig närhet, du är närvarande med din partner och känner dig trygg.
– Att känna sig i samklang och känna att man kan yttrycka sin kärlek för någon annan kräver att man saktar ner farten och verkligen tonar in på varandra, säger Trina Read. När man snabbar sig på för att nå orgasm är det lätt att tappa bort din partners fysiska och känslomässiga behov.
Genom att tillbringa tid mellan lakanan utan pressen att ha en orgasm – eller ens samlag – kommer ni att uppskatta älskogsakten och varandra mer.
Ett sätt att få större intimitet är att du talar om för din partner vilken slags intimitet du vill ha, vad som får dig att känna dig närvarande.
– Gör vad du behöver för att känna dig nära din partner när ni är tillsammans. Kyss honom, skratta, dela en hemlgihet du aldrig har berättar för någon, säger Emily Dubberley.
Äventyrligt sex

Det är allt sex som är utanför din rutin, oavsett om det är en ny ställning, sex i duschen eller att ni klär ut er.

– Att göra något annorlunda, oavsett om det lyckas eller inte, kommer att öka din självkänsla och uppmuntra dig till att oftare kliva ur din komfortzon, förklarar Read. Att skaka om saker och ting kommer förmodligen också att öka din sexslust. När du ger dig in på okänt territorium, är det något du kommer att minnas. Och ju mer du tänker på sex, desto oftare kommer du att vilja älska.
Om du tycker att det är pinsamt eller förödmjukande att be din partner om att ni ska testa en ny sexleksak är du inte ensam.

– Många kvinnor vill experimentera med sina partners, men vet inte hur de ska ta upp frågan, säger Amy Levine, en certifierad sexubildare i New York.
Varför inte säga om att du läste om det i en tidning eller på en blogg…

Ett annat sätt att föreslå något pikant är att skriva ner fem saker som du skulle vilja pröva, be honom göra det samma och sedan jämföra vad ni har skrivit ner. Allt som finns på bådas listor får grönt ljus och ni kan bestämma er för att åtminstone överväga de andra sakerna.

Elektriskt sex


Ett annat ord för det är en härlig snabbis. De kan passa väldigt bra om du är en upptagen kvinna som har svårt att få livspusslet att gå ihop. Det är också ett roligt, effektivt sätt att visa att det fortfarande finns energi i er relation.

Det kan ge lite spänning i ert liv också: Det är uppiggande att smita iväg från jobbet för ett snabbt kärleksmöte.
Skönheten i snabbt sex är att det det inte kräver en massa förberedelser.
Om ett lunchmöte inte är praktiskt, kläm in en date före middagen eller ställ din väckarklocka 15 minuter tidare och älska innan barnen vaknar.
Är ni fast på en tråkig fest? Smyg ut på toaletten och gör det till en kväll ni sent kommer att glömma. (Men kom ihåg att låsa dörren.)


Försoningssex
Ni har precis skällt ut varandra. När det är avklarat sliter ni av varandra kläderna och älskar för att bli sams igen.
Ingen uppmuntrar dig till att börja gräla, men att då och då ha ett hälsosamt gräl dår båda kan uttrycka sina känslor och åsikter kan föra er närmare varandra. Desstom kan oxytocin, det hormon som produceras vid sex, underlätta att ni blir sams igen.

– Att älska efter ett gräl kan göra dig mycket mer förlåtande, säger Kerner. Det kan skapa en vilja att lösa saker tillsammans.
När du är förbannad på din man, behöver du inte vänta på någon ska säga förlåt innan ni börjar älska. – Att älska är i sig ett sätt att be om förlåtelse, säger Kerner. Det är ett fysiskt sätt att uttrycka att du älskar en annan och att du vill att saker och ting ska fungera.

Ta kommandot


Du vet precis vad du vill och du kommer inte att sluta innan du får det (Det är inte säkert att du behöver piskor eller handklovar för den sakens skull)
Att kliva in i förarsätet i sängen kan göra att du känner dig fantastiskt stark.
– Att ta kommandet är en stor möjlighet att uttrycka dig själv och dina önskningar, förklarar Kerner, som hävdar att hålla i tyglarna också kan göra dig mer bestämd utanför sovrummet.
Dessutom ser du till att du får dina behov mötta:

– Du ökar din njutningspotential när du tar ansvar för din sexuella njutning och inte offrar dina behov för din partners skull, säger Kerner.


Innan du går in i sovrummet, föreställ dig hur det skulle lännas att dominera din partner in i minsta detalj. Vad det skulle innebära skiljer sig åt mellan kvinnor – för somliga handlar det om att rida sina man, för andra att sätta på en ögonbindel.
Dela dina tankar med din man för att skapa stämning och sätta bollen i rullning. Om det känns jobbigt att tala om, lev ut det nästa gång ni hamnar i säng.

– Att ha en särskilt visuell bild i ditt huvud kommer att inspirera dig till att förvandla din fantasi till verklighet, förklara Kerner.
Sätt igång: Släpp fri din inre dominatrix!


Solosex


Ingen partner, ingen press, bara din egen fantasi och kanske en batteridriven leksak.
Om du är i en relation och har ett aktivt sexliv så kanske inte onani är din högsta prioritet, men en sak är säker: 
Solosex har några viktiga fördelar. Det kan inte bara kännas skönt, utan också minska stress, göra det lättare att sova och hjälper dig att veta vad du njuter av så att du kan visa din partner när ni möts. Dessutom:
– Ju längre en kvinna är utan en orgasm, desto mer sällan vill hon ha och behöva en, säger Read, som förklarar att orgamser producerar testosteron, samma hormon som får oss att vilja älska.
Så ju mer orgasmer du får, desto fler vill du ha.

Dra nytta av vilken lugn ensam stund som helst och lägg dig med en het novell, 

sensuell film eller helt enkelt din favoritfantasi.
I stället för att gå direkt på dina erogena zoner, 

ta dig tid att utforska din mage, dina lår och andra mindre uppenbara ställen.
– Det kan finnas delar av din kropp som du trott vara erotiska som visar sig erbjuda stor njutning, säger Read.

Är du fortfarande tveksam? 

Onani är varken smutsigt eller fel, du är inte otrogen mot din partner och du kommer inte att bli beroende av konstgjord stimulering. 
Det är bara en av många ingredienser som skapar en välsmakande, välbalanserad sexdiet.

Hur ser din sexpyramid ut?

Related

äventyrlig 767698028022049953

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item