charlotterudenstam

Tjejsex mer okej än killsex - för det "räknas" inte alltid

Har du också bögskräck? Att killar och män har större spelrum när det gäller sexualitet, vet de flesta som har ögonen öppna. Tjejer riske...

Har du också bögskräck?


Att killar och män har större spelrum när det gäller sexualitet, vet de flesta som har ögonen öppna. Tjejer riskerar att bli stämplade om de lever ut sin sexualitet på ett helt annat sätt än killar.
Men på ett område är tjejer mer fria - och get gäller samkönat sex. Men förklaringen till det kan helt enkelt vara... att många ser sex utan penetration som. Tja, som något som inte är sex.


Så var det med en "öppenheten" alltså.
I går skrev jag om en undersökning vid Malmö högskola som visar att det vanligt att tjejer i åldrarna 18-24 år tänder på, fantiserar om eller har sex med både tjejer och killar.

För ett par år sedan gjordes en liknande undersökning av RFSU då de intervjuade tusen kvinnor i åldern 18-35 år. Enbart kvinnor alltså.
Av dem som var under trettio hade var tionde haft sex med en annan kvinna. Av 30+ var det sex procent.
Pelle Ullholm på RFSU säger till Dagens Nyheter säger att en man får tala om onani, att han tittar på porr, har sex med flera tjejer, men kan inte ha sex med en annan man utan att kallas för bög. Tjejer kan däremot ha sex med andra tjejer utan att definieras som flator.

– Sex mellan tjejer betraktas tyvärr inte som riktigt sex. Ingen penetration antas förekomma, därmed förminskas sexet, säger Pelle Ullholm till DN.

Och den som har konsumerat porrfilm vet vanligt det är att två tjejer har oralsex med varandra innan mannen kommer in i filmen och allt fokus riktas mot honom.
Det är alltså hyfsat okej att ha tjejsex.

Ullholm fortsätter:

– Det är mycket värre att få rykte om sig att vara en slampa som har sex med många män – så får inte en riktig kvinna göra.

Related

tjejsex 7895381793966623337

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Hur definierar du större spelrum? Som så ofta förr när man analyserar mäns situation tittar man på eliten och ignorerar alla andra. Hur häftig är en kille som *inte* har sex? Hur skamfyllt är det som kille att vara oskuld? Pressen på unga killar att ha sex är stor, och långt ifrån alla har den sociala manöverförmåga som krävs för att lyckas attrahera tjejer. Inte alla har samma behov eller intresse av att ha sex (många vill bara ha det i en kärleksrelation, även bland killar), men könsrollen sätter en norm som sätter press på alla som inte passar in, detta gäller båda killar och tjejer. Båda könen har problem att brottas med, men de ser lite olika ut.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med om att killar också kan känna stor press kring sexualitet, men det är inte det jag diskuterar i det här inlägget.
  Tack för tankarna kring dem som inte är så intresserade av sex, som inte "får" sex etc, jag ska fundera vidare på det.

  SvaraRadera
 3. Som man kan man bli lite, ja stingslig, i dagens offentliga debattklimat som bitvis är lite tröttsamt, manligheten är ganska påhoppad. Därav reagerar jag på formuleringar som egentligen borde passera obemärkt, som här. Problemet är att man sett dem om och om igen i olika sammanhang, och ytterst sällan kostar man på en reflektion i en bisats att kanske inte alla män är likadana och kanske inte alla har samma förutsättningar.

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item