charlotterudenstam

Män tänder på timglaskvinnor - hjärnan tror det blir bra bebisar då...

Att titta på en kvinna med timglasformer – getingmidja med andra ord – kan kännas som en belöning i mäns hjärna och det kan kännas lika bra...


Att titta på en kvinna med timglasformer – getingmidja med andra ord – kan kännas som en belöning i mäns hjärna och det kan kännas lika bra som att ta en drink eller använda droger, visar ny forskning.
Det kan vara en förklaring till varför män är så intresserade av pornografi, tillägger forskarna.


En kvinna med välsvarvade höfter signalerar fertilitet och hälsa. Och eftersom det är bra för människan med kvinnor som kan ge avkomma är det inte så konstigt att studie efter studie visar att män tycker att kvinnor med timglasfigur är sexiga.
För att undersöka ursprunget till det här beteendet lät forskare 14 män i 25-årsåldern bedöma hur attraktiva de fann bilder av nakna ryggar av sju kvinnor, före och efter att de gjort skönhetsoperationer, som gjorde deras höfter mer välsvarvade. Operationerna minskade inte kvinnornas vikt, utan förflyttade bara fett från höfterna till rumpan.
När man skannade männens hjärnor visade det sig att de opererade kvinnornas former aktiverade de delar av hjärnan som är kopplad till belöningar, inklusive de delar som reagerar på droger och alkojol.
Det kanske inte verkar särskilt förvånande att evolutionen bidragit till att mäns hjärnor tycker att de får en belöning när de ser attraktiva kroppar.
– Hugh Hefner (han med Palyboy-imperiet) skulle ha kunnat visa oss att vi har rätt genom att visa alla nollorna på sina bankkonton, säger forskaren Steven Platek vid Georgia Gwinnett College in Lawrenceville, Georgia.
– Men det handlar om mer än att köpa Palyboy eller andra herrmagasin. Till exempel kan våra fynd hjälpa till att förstå varför män blir beroende av porr, förklarade han. Fynden kan också vara en förklaring till varför män är sexuellt otrogna.
Forskarna fann också att förändringar i kvinnors BMI egentligen påverkade de delar av hjärnan som handlar om synintryck. Det skulle kunna betyda att hur man ser på kvinnors vikt handlar mer om sociala normer än om något som sker i hjärnan.
Framtida forskning skulle också kunna undersöka hur kvinnors hjärnor reagerar på vackra kroppar
– Det verkar som att kvinnor lägger märke till samma slags kvinnliga kroppar som män, men av andra skäl. Kvinnor jämför sig med varandra för att fastslå sin hur attraktiva de är i förhållande till varandra och för att hålla sina män borta från kvinnor som de uppfattar som mer attraktiva än de själva, säger Platek.
Expressen verkar ha läst samma artikel som jag...
Fynden ska inte tolkas som att män är helt styrda av sin biologo eller att kvinnor utan kurvor på de rätta ställena ska lägga ner försöken att få en man lägger Platek till.

Related

timglas 4454221718651410093

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item