charlotterudenstam

Ny serie: Detta kännetecknar lyckliga par (9)

Lyckliga par kan leka tillsammans. Och att vara lekfull är en förutsättning för passion. Så börja busa, leka, fåna dig, med din partner. ...


Lyckliga par kan leka tillsammans.

Och att vara lekfull är en förutsättning för passion.

Så börja busa, leka, fåna dig, med din partner.


– Det kan kännas väldigt intimt att skratta åt samma saker, säger Tina Tessina, Ph.D., och författare till How to Be a Couple and Still Be Free . Det visar att er kommunikation fungerar väl och att du förstår hur din partner tänker.


Har du roligt åt samma saker som din partner? Har du tillgång till det fåniga och barnsliga i dig själv? Grattis i så fall. För om det handlar den nionde ingrediensen i det som kännetecknar lyckliga par.


På min inre resa, som fortfarande pågår, kom jag en gång i kontakt med en levnadsglad femårig tjej. Det är en tjej som fortfarande lever i det magiska, som ibland känner sig som en prinsessa, som ibland klättrar högst upp i trädet, som ibland vill ta hoppsasteg över övergångsställen, som ibland vill kittlas, som ibland vill förvandla världen till en saga.


Den delen av mej kommer till ytan då och då. Och då brukar jag tillåta henne att finnas där. Så länge hon är busig på ett någorlunda trevligt sätt, brukar Alexander bejaka henne.

Hon vill leka, den där tjejen, hon vill vara klädd i krona och tyll, hon vill förvandla grodor till prinsar … och för en stund är allt detta möjligt.

En annan gång får vi för oss att vi är barn och Stella är vuxen (just det här hände för så där sex år sedan). En hel dag är vi barn och Stella är vår mamma. Vi fnissar, och busar med henne och äter mat med händerna. Stella förmanar sina busiga barn (och håller emellanåt på att skratta ihjäl sig åt sin tokiga mamma).

När jag reser bort brukar jag hitta små lappar där Alexander uttrycker sin kärlek till mig. Jag letar efter dem och hittar dem på de mest oväntade ställena. Det är en lek, fylld av kärlek, längtan… och lite bus.

Lekfullheten kan ta sig alla möjliga uttryck. Och ibland glider den över i passion. Det är som att lekfullheten skapar ett rum för passionen, att det inte är särskilt svårt att glida från positionen som gränslöst lekfull, till gränslöst älskande.

Ett sätt att hitta tillbaka till din lekfullhet och hela ditt känslospektrum (och som i förlängningen kan bidra till att din relation blir både roligare och mer passionerad) är att då och då göra den aktiva AUM-meditationen, en två och en halv timme lång meditation där du får pröva på de flesta känsloyttringar.Related

relation 4874160502674006905

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item