charlotterudenstam

Raggningstips: Spela rätt musik

 Kan få kvinnors hjärtan att öppna sig... Rod Stewart kanske sjunger "The first cut is the deepest". Är du ute och raggar? Då ... Kan få kvinnors hjärtan att öppna sig... Rod Stewart kanske sjunger "The first cut is the deepest".

Är du ute och raggar?

Då ökar dina chanser att lyckas om du kopplar dina raggningsförsök till rätt musik.

Hellre Marvin Gaye än Metallica är en hint.


Min son tipsade mig om detta. Tack Albert.

När det är många som trängs kring forskarborden, så gäller det ju att hitta ett smalt ämne för att bli unikt. Det har några franska forskare gjort. 

Enligt Cosmos magazine raggade (!) de upp 87 tjejer mellan 18-20 år. Var och en fick vistas fem minuter i ett rum där forskarna noggrant hade valt ut musiken.

I ett annat rum gick en ung man, som hade blivit noga utvald av ett annat gäng kvinnor. Alltså hör här: Dessa kvinnor skulle välja ut en man som såg vanlig ut. Så en helt vanlig ung man går alltså och väntar i rummet intill den unga kvinnan som väntar i ett rum med speciellt utvald musik.

Sedan fick kvinnan i uppdrag att möta mannen och med honom prata om skillnaden mellan två matprodukter – en ekologisk kaka och en ickeekologisk kaka.

Vid slutet av deras samtal skulle den vanliga unge mannen be om den unga kvinnans telefonnummer och fråga om de kunde gå ut och ta ett glas.

Och gissa om det var någon skillnad på resultatet, beronende på vilken musik kvinnan hade hört? Det är klart det var skillnad, annars hade ju resultaten aldrig presenterats!

När kvinnon fick höra en neutral song ”L’heure du the” av Vincent Delerm svarade bara en fjärdel av kvinnorna positivt.

Men när den romantiska balladen ”Je l’aime a mourir av Francis Cabrel spelades så fick han en date i över hälften av fallen.

– Våra resultat visar att människan påverkas av film, musik, teve, internet inte bara när det gäller våld utan kan påverka en väldig massa beteenden, säger forskaren Nicolas Guegen.

Jag kommer att tänka på Stanley Kubricks klassiker ”A clockwork orange” där man skulle omprogrammera en ligist med hjälp av klassisk musik … om jag minns rätt.

Och visst spelar musik stor roll.

I fredags var jag och såg Rod Stewart med Alexander. I kärleksballladerna kändes kärleken mellan oss ( A och mej) extra stark och det utbyttes en och annan puss…Related

musik 1027100927751465083

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item