charlotterudenstam

Biologisk klocka ökar lusten.

Kvinnor kan få ökad lust när de närmar sig 40. Det beror på att den biologiska klockan tickar allt högre. Kvinnan vet att möjligheten att b...


Kvinnor kan få ökad lust när de närmar sig 40.
Det beror på att den biologiska klockan tickar allt högre. Kvinnan vet att möjligheten att bli gravid närmar sig sitt slut … och då gäller det att passa på.
Det visar amerikansk forskning enligt Telegraph.

Du har väl hört talas om milf (mothers i´d like to fuck), eller cougars (äldre kvinnor med yngre manliga partners)? Och att kvinnor både kan känna sig sexiga och ha en ökad sexlust kan bero på …. instinkt. Och att en äldre kvinna vill ha en yngre man kan ju helt enkelt bero på att han är mer sexhungrig och mer fertil än en man i hennes egen ålder.
Forskarna undesökte 900 kvinnor, 1/3 i den mest fertila åldern (19-26), 1/3 när fertiliteten börjar minska (27-45) och en grupp kvinnor som närmare sig eller hade passerat klimakteriet.
De som var i mellangruppen var betydligt mer intresserade av sex och hade fler sexfantasier än de andra grupperna och fler av dem hade tillfälliga historier.
– Resultaten pekar på att kvinnors vars fertilitet är på väg ner är mer sexuellt motiverade och har mer sex än kvinnor med högre fertilitet, säger professor David Buss vid University of Texas till the Telegraph. Det visar att den biologiska klockan påverkar kvinnors sexualitet.

Related

ålder 4610314486797341361

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item