charlotterudenstam

Forskning om kvinnans orgasm.

: Är det här eller i huvudet det i själva verket händer? (Bild från www.vaginarts.com ) Jag läste en fantastisk artikel i Inside Jersey (nj...

:
Är det här eller i huvudet det i själva verket händer? (Bild från www.vaginarts.com)
Jag läste en fantastisk artikel i Inside Jersey (nj.com) (Tack Alexander!)
Det handlar om en forskare som studerar vad som händer i hjärnan när kvinnor får orgasm.
Alltså åker kvinnor till hans forskningslabb och onanerar.
Hittills vet man att orgasmer minskar smärtförnimmelser, men Barry Komisaruk hoppas få veta mer.

Den här artikeln är verkligen intressant, så jag kommer att citera ganska mycket ur den. Det finns flera orsaker till att Barry Komisaruk och hans kolleger studerar vad som händer i hjärnan vid orgasm. Ett par av dem är att han hoppas kunna bidra till starkare orgasmer hos kvinnor och ett annat att hjälpa kvinnor som har svårt att få orgasm.
¬ – Vi vill hitta sätt att öka njutningen i människors liv, säger han till Inside Jersey.
Forskningen går till så att frivilliga kommer till kliniken för att onanera i en maskin (fMRI-maskin) där man kan mäta vad som sker i hjärnan och vilka delar som aktiveras vid orgasm.
Hans forskning visar bland annat:
Orgasmer minskar smärtkänslor med upp till 50 procent.
Orgasmer ökar eller bibehåller en kvinnas känslighet för beröring, vilket innebär att det känns ännu mysigare att bli smekt av sin älskare.
Men, säger forskarne, många mysterier återstår att lösa. Förståelsen för vad orgasmen gör är fortfarande på barnstadiet. Än går det exempelvis inte att besvara frågan: Varför får kvinnor orgasm? Komisaruk tror att det finns en mening med kvinnornas orgasmer, även om han är osäker på vad den kan vara. Det skulle kunna vara att kvinnans sammandragningar vid orgasm gör det lättare att bli befruktad eller att njutningen gör kvinnor mer intresserade av att älska ofta eller att orgasm är ett bra sätt att minska spänningar i musklerna.
Numera försöker Komisaruk komma fram til var som kan öka njutningen, något som går hand i hand med att minska känslor av smärta.
– Hjärnan blir väldigt aktiv när en kvinna närmar sig orgasm och flera hormoner (som dopamin och oxytocin) aktiveras. Hjärtslagen blir snabbare, blodtrycket ökar, man kan rodna, pupillerna påverkas och man börjar svettas – det är alltså rena gymnastiken.
– Jag tror att kvinnor har kapaciteten att få mer intensiva och mer komplexa orgasmer än män.Related

orgasm 4466959997070605754

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item