charlotterudenstam

Mundekullafestivalen 2010.

På hemväg från Mundekullafestivalen satt vi och pratade om vilka saker som vi hade gillat mest. Vi kom fram till att det är ganska svårt at...


På hemväg från Mundekullafestivalen satt vi och pratade om vilka saker som vi hade gillat mest.
Vi kom fram till att det är ganska svårt att sammanfatta tre intensiva dygn.
Just nu känns Kailash och Astrid Brinks soundhealing-resa som det som gett det starkaste intrycket hos mig.

På väg till Mundekulla berättade Christina ”chakra balance dance” Nilsson, som är en riktig veteran i Mundekullasammanhang en del om Mundekulla och dess historia. (Tack, Christina!) 
Från harmonina.se


Vi pratade lite om programmet, vad vi var sugna på att göra och sedan lämnade jag över mig till ögonblickets inspiration.

Första kvällens två höjdpunkter var Lars Magnus Österberg som spelade pianopoesi. Jag låg på golvet på på Höloftet och lyssnade på hans vackra och meditativa pianospelande. Det värmed i själen. Lite otippat så där.

Från Robert Larkins myspace sida.
Sedan avslutades kvällen för min del med en trumresa som leddes av Robert Larkin. Inser att jag en gång kommer att skriva specifikt om trumresor, men nu nöjer jag mig med att berätta att jag fick en spännande resa allt medan Larkin trummade.

Från Theresa och Challis hemsida.
På fredagen var jag med om en vacker ”Opening to love” ceremoni som leddes av de urgulliga amerikanerna Theresa Knight and Challis Jensen som lever som de lär – i kärlek och ömsedig respekt. En fantasisk vacker ceremoni! Tack Theresa och Challis!
Från Helena Solunas hemsida.
Trots min, vad ska jag säga, kollaps, på en röstworkshop på Skeppsudden för en månad sedan valde jag att gå på Helena Solunas sångworkshop. Och det var fantastiskt. Vi fick pröva att göra alla möjliga ljud, det fanns ingen prestation, bara expansionsmöjligheter och Helena guidade oss på ett så kärleksfullt sätt. Jag hoppas hon kommer till Malmö och har en röstworkshop så jag får fortsätta hela den aspekten hos mig. Workshoppen avslutades med att vi alla fick göra ljudet iiiiii så vackert och kärleksfullt vi kunde och så fick var och en gå in i mitten av den sjungande cirkeln och det kändes som att omges av änglar. Underbart!
Från Fredrik och Lisa Swahns hemsida.
På kvällen körde Fredrik Swahn sin föreställning Lust att våga, som jag såg redan på Relationsmässan. Här hade Fredrik en större och mer tacksam publik och Fredrik var härlig och stämningen var härlig och det bara sprutade livsglädje.
Egen bild på Tenzun.Du anar hans tibetanska insttrument i bakgrunden.
Tenzun Gönpu spelade sina fantastiska tibetanska instrument så det stod härliga till och jag kände hur mycket mer jag vill lära om andra kulturers musik, kultur och historia.
Från familjen Swahns hemsida.
Redan innan jag kom till Mundekulla hade jag ringat in Lisa Swahns kvinnoworkshop. Jag hade ju läst hennes bok och ville möta kvinnan bakom den. Sådan mjuk, dynamisk och härlig kvinnokraft hon utstrålar, Lisa. Och vilka härliga innerliga möten mellan oss kvinnor det blev.
På eftermiddagen bjöd Christina på en kort intensiv chakra balance dans där vi rensade våra chakran på ett ömsom vilt, ömsom meditativt sätt. Härligt Christina!
Jag har många gånger hört talas om Susanne Häll, men fram till i lördags inte mött henne. Jag blev superinspirerad av hennes musik, hennes röst, hennes närvaro, hennes kommunikation med oss och medmusikerna. Tyvärr finns hon inte på Spotify… Jag får leta hennes musik på annat håll. Hittar henne inte på youtube heller, och inte heller någon hemsida Tydligen ska Susanne Häll avnjutas livs levande och inte i paketerad form!
Och kvinnorna hade en öppen scen där den ena mer fantastiska kvinnan efter den andra uppträdde – helt otroligt!
Och så en av Mundekullafestivalens årliga höjdpunkter (berättar Christina) nämligen ljusvandingen i skogen. Massor av människor som vandrar med tända ljus genom skogen och stannar på en plats där ugglorna hoar och där vi får ett skådespel i mörker med rörelse, musik och röster – magiskt! MAGISKT!
Från Kailash Kokopellis hemsida.
Och så tillbaka in i värmen på Kreativum där Kailash Kokopelli hade dukat upp sina magiska instrument för att hela oss och bidra till att hela planeten. I feel honoured to be a part of his work! Har du möjlighet, var med om en soundhealingresa. Jag blir tvungen att ta till klyschan: Det måste upplevas!
Söndagsmorgonen var jag i kvinnors sällskap när Anne Solveig Elmberg berättade om kvinnocirklar och vi fick cirkla en del själva. Underbar mjuk stämning i det gula rummet, Annes eget solrum. Tack Anne för det! (Och tack för att vi bytte böcker med varandra!)
Egen bild från Mundekulla.
Och min avslutning blev att lyssna till Annika Dopping, denna inspiratris. Hon hade en timme, lite för kort, tycker jag, hade önskat att hon haft mer tid. Hon fik oss alla (eller i alla fall mig) att känna mig betydelsefull och viktig och att Mundekulla är en viktig plats, där kropp, själv, känsla och andre får samexistera – detta som vi alla så väl behöver.
Och jag vill gärna bjuda på en av de saker Annika bjöd på, nämligen sju bra sätt att läka sig själv.
1. Gråta.
2. Skratta.
3. Ilskna ljud
4. Svettas.
5. Skaka.
6. Gäspa.
7. Bearbetande prat.
Så lev alltså ut alla dina känslor, för det läker dig, ur olika aspekter. Stäng inte in känslorna, låt bli att vara samlad – lev och känn.

Sist med inte minst ett stort tack till Peter Elmberg som ledde Musikfestivalen med varm hand, som introducerade alla gäster på ett kärleksfullt sätt, som lät oss dansa och leka oss igenom morgonsamlingar, som själv sjöng och spelade. Tack!Related

Susanne Häll 3588602893992022238

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Tack Charlotte! Så fint du har beskrivit festivalen och din egen upplevelse och så vackert du fått in bilderna.... Roligt att träffa dig och vad bra att veta att din fina blogg finns. Lycka till med allt gott arbete du/ni gör.. Kram Anne

  SvaraRadera
 2. Åh så roligt att festivalen blev en fin upplevelse för dig Charlotte! Kul att mina rekommendationer även blev guldkorn för dig... ;o)
  Då hoppas jag att vi delar mer Mundekulla tillsammans framöver hjärtat! <3
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 3. Åh så roligt att festivalen blev en fin upplevelse för dig Charlotte! Kul att mina rekommendationer även blev guldkorn för dig... ;o)
  Då hoppas jag att vi delar mer Mundekulla tillsammans framöver hjärtat! <3
  Kram
  Christina

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item