charlotterudenstam

Lust och längtan 50+.

Den engelska skådespelaren Helen Mirren skäms på intet sätt över sin mogna kropp. Mer sånt! (Det är inte jag som har censurerat bilden). ...

Den engelska skådespelaren Helen Mirren skäms på intet sätt över sin mogna kropp. Mer sånt! (Det är inte jag som har censurerat bilden).


Dagens Nyheter kör just nu en serie på temat Lust och längtan 50 +.
Det tycker jag är bra.
Samtidigt känns det väldigt märkligt att klassas som ”äldre” och att alla som fyllt 50 tillhör samma kategori i sexuellt hänseende.

Eftersom jag kanske är en något ovanlig person, dels för att jag har den här bloggen, dels för att jag har skrivit en bok om kvinnlig sexualitet (Ingen skam i kroppen), dels för att jag är kroppsterapeut och sexsibiltycoach och dels för att jag gillar min kropp.
För mig är sexualiteten viktig. Jag menar verkligen att den som har kontakt med sin sexualitet också har större tillgång till sin livskraft. Det betyder inte att jag tänker på sex och erotik varje sekund. Istället handlar det om att bejaka mitt liv, leva fullt ut, känna energin som rör sig i kroppen.

Jag har aldrig känt mig mer levande än nu. Jag har aldrig haft större tillgång till min lust än nu (och jag hoppas att det kommer att fortsätta öka).

Men för mig är det inget som har kommit av sig självt, automatiskt. Jag har fått väcka min kropp, känna den, känna livet i den, känna känslorna i den, erkänna att den finns, bejaka den. Och när jag vågat känna känslor (alla sorters känslor) så har också kroppen vaknat allt mer. Genom att våga känna också ilska, sorg och smärta så har jag fått ett bredare register. I dag är jag också gladare, kåtare och känner större tacksamhet över livet och vad det ger mig – och vad jag ger det.

Nästan varje morgon möter jag min kropp, jag masserar den, jag verkligen talar om att jag både vördar och vårdar den. Eftersom jag levt i 51 år i den här kroppen har den skavanker och det är kanske just det som gör den så vacker? Jag kniper med pc-muskeln varje dag (vilket ökar förutsättningarna för härliga orgasmer och energiorgasmer). Kort sagt, genom att våga känna, genom att vara vän med min kraft, genom att tillåta min livskraft att finnas där, genom att säga: Jag är okej, så har mitt liv blivit rikare.

Så jag tror att de allra flesta kan hitta sin sexuella kraft, för gör de det så blir också hela livet så mycket bättre. Jag tror att det delvis är en myt att det klingar av. Åtminstone stämmer det varken på mig eller personer i min närhet som jag pratar med om detta.
Jag visade mitt intresse för att medverka i DN. Men kanske jag är en för udda fågel?

Related

sexualitet 5824190446621479293

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Hej, ja det är en mycket bra serie. Har läst den varje dag och har kommit fram till att jag har mycket att lära. Ha det så gott. Kram / Åsa

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item