charlotterudenstam

Kvinnor har sex bara för att knyta männen till sig, anser känd britt.

Fry som Wilde. Vill ha vildare kvinnor? Han är känd, smart och homosexuell. Och nu ger skådespelaren Stephen Fry sig ut och retar upp ...


Fry som Wilde. Vill ha vildare kvinnor?

Han är känd, smart och homosexuell.

Och nu ger skådespelaren Stephen Fry sig ut och retar upp kvinnorna.

– Kvinnor har bara sex för att få en relation, jag tycker synd om heterosexuella män, säger han till den brittiska tidningen Daily Mail.
Stephen Fry är för den person som personifierar den elegante brittiske bögen. Mycket riktigt gjorde han också rollen som författaren Oscar Wilde (1854-1900)i filmen som kom för så där tio år sedan. Rätt person för rollen, helt klart.
Och ibland undrar jag om det sena 1800-talet kanske varit en tid som passat också Fry bättre.
Jag tycker att det är alldeles underbart att han håller fanan högt för de homosexuella. Men jag undrar vad som lockat honom - som aldrig haft sex med en kvinna enligt tidningsuppgifter – att uttala sig generaliserande om kvinnors sexualitet.
Han menar att kvinnor inte är intresserade av sex. Hm. Vilket kön tillhör då jag och alla mina medsystrar som gillar sex … och ibland mer än de män vi är tillsammans med.
Han argumenterar på ett lite lustigt sätt. Han menar att beviset för att kvinnor inte gillar sex är att det inte är ute och raggar ligg på stan, alltså att de inte beter sig som många bögar gör… (kanske gjorde ändå mer då homosexualitet var förbjudet och män sökte upp varandra på toaletter, i parker, på bastuklubbar och andra ställen. Fry kallar fenomenet gay cruising och menar alltså att eftersom han inte sett tecken på straight cruising så måste det betyda att kvinnor egentligen bara vill ha sex för att hålla kvar mannen (och försörja henne och barnen typ).
Självklart satte brittiska feminister i vrångstrupen när de läste vad Fry sade. Jag är mer typen som ler lite roat. Jag har aldrig behövt ragga på stan… det kanske finns enklare sätt för kvinnor? Kanske är det så (jag vet inte) att det är vanligare med engångsligg för män än för kvinnor, men vad säger det om lust, kåthet och sexualitet egentligen? Engångsligg är – enligt min erfarenhet – sällan det häftigaste för en kvinna… hon kanske kräver mer än så… hon kanske vill ha mer en ett sprut, så att säga.

Related

Stephen Fry 1076100576476837209

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Han har rätt, men överdriver lite. Man kan säga att såhär, för att sammanfatta skillnaden mellan mäns och kvinnors sexlust:

    "kvinnor behöver en orsak för att vilja ha sex, män behöver bara en kvinna för att vilja ha sex"

    sen finns det alltid undantag..

    men jag tror majoriteten av kvinnor skulle få en chock om de fick prova att va lika sexfixerade som genomsnittsmannen under en dag...

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item