charlotterudenstam

Lustkväll. G-punkten och andra frågor.

Vi hade blivit inbokade för att medverka på en kvinnokväll. Deltagarna kallade det för sexkväll. Det blev många skratt den kvällen. Det kä...Vi hade blivit inbokade för att medverka på en kvinnokväll.
Deltagarna kallade det för sexkväll.
Det blev många skratt den kvällen. Det kändes som att livet förlängdes rejält.

Ett gäng kvinnor sitter i en generös soffa. De ser förväntansfulla ut. De undrar vilka Alexander och jag är. Kvällens attraktion typ.

Ingen, utom värdinnan, vet så värst mycket om oss. De har väl hört några ord här och där.
Vi har med oss Alexanders tavlor, mina böcker, ett bildspel, sexleksaker och våra erfarenheter som kroppsterapeuter, sexsibilitycoacher och av livet.

Vi talar på temat Ingen skam i kroppen. Det blir lätt så. För det finns ju så mycket skam kring kroppen, kring sex och kring hur man är eller skulle vilja vara. Vi ville bidra till att skingra en del av dimridåerna.

Vi har en plan… som vi delvis följer. Men kvinnorna är väldigt nyfikna på oss och vad vi står för och ställer en massa frågor. Då och då återför vi dem försiktigt tillbaka in på det planerade spåret.

En föreställning är att den som jobbar med sex och närhet därmed har ”avancerat” sex. Brukar ni gå på swingers, är en typisk fråga. (Nej, är svaret på den). Vi talar om att sex för oss handlar om närvaro och medvetenhet och om att vågar vara sig själva.

Det utbryter en diskussion om fitta är ett vackert eller fult ord och vad beteckningar som blygdläppar och skamläppar representerar.

Vi visar bildspelet med Alexanders vaginartsbilder och med texter ur Ingen skam i kroppen. Kvinnorna, där somliga tidigare utbrustit något mindre smickrande om utseendet på sina kön, slås av hur vackra bilderna är, hur det verkligen är möjligt att göra konst av kvinnokön. 

Vi visar sexleksaker och det fnissas och det talas erfarenheter och geishakulor versus knipkulor. Och det ställs frågor om vad som kan funka och vad som funkar mindre bra. Och det skrattas hejdlöst. Det är varma skratt. Det är inkluderande skratt.

Och samtalet fortsätter… det blir frågor som: Var sitter g-punkten egentligen? Hur vet man att det är just g-punkten? Vad är en yonimassage? Varför ska man massera den?

Och jag berättar om boken och om min resa från skam till lust. Och det öppnar dörrar hos de andra kvinnorna som också börjar berätta. Det flyter någon tår. Det är starka känslor i rummet. Det är glädje och sorg och en stark gemenskap.

Och vi känner båda att vi gärna är med och har sådana här kvällar igen. Lustkvällar där det är möjligt att tala, fråga, köpa saker och vara i ett rum där det är tillåtet att prata om sex med oss som inte har så mycket skam kvar i kroppen.

Related

www.vaginarts.com 5455965766590043599

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item