charlotterudenstam

Ny forskning: Varför framgångsrika män är hycklare eller fördelarna med att välja en man med mindre pengar….

Kanske bättre att välja Nolte (poor man) trots allt? Hur många gångar har du inte läst i tidningen om framgångsrika män som exempelvis ...

Kanske bättre att välja Nolte (poor man) trots allt?


Hur många gångar har du inte läst i tidningen om framgångsrika män som exempelvis knullar runt?

Och om du kom nära dem skulle du också inse att de menar att det är okej att de själva tar sig personliga friheter, medan de dömer andra som hoppar över skaklarna.

Varför är framgångsrika män sådana hycklare? Det har amerikanske forskare tittat närmare på.

Först av allt. Om du är en person som vill ha en relation med en man som blir slutsatsen av den här forskningen att det, på många sätt, är bättre att välja en man som inte vadar i pengar. Ni kan få bättre sex tillsammans, han kommer att stötta dig i din karriär, han charmar dina vänner och han är med störrre sannolikhet trogen.

Å andra sidan kanske du missar tillfällen att skåla i champagne. Gungor och karuseller…
Det är forskare vid Kellogg School of Managment vid Northwestern University i USA som tittat närmare på varför framgångsrika män är hycklare. Det är inte vara så att de tar sig egna friheter, de dömer också andra hårdare.

För att skapa en situation med personer i olika positioner fick en grupp män högstatusroller som statminister och andra fick lågstatusroller som vanliga tjänstemän. Sedan ställdes de inför en rad moraliska dilemman, som att bryta mot trafikregler, deklarera inomst och återlämna en stulen cykel.

I fem experiment undersökte forskarena hur makt påverkar hyckleri. I ett experiment dömde högstatusmännen när andra fuskade, medan de själva fuskade ännu mera.
– Våra resultat visar att makt och inflytande kan skapa en stor skillnad mellan det man öppet säger om andra och hur man beter sig privat och det innebär att de med mer makt dömer andra hårdare, medan de tillåter sig själv mer, säger Adam Galinsky som etikprofessor på samma universitet.

Intressant nog var det så att de som hade lägst status i experimenten dessutom tenderade att döma sig själv hårdare än andra.

Det här får alltså konsekvenser också för hur framgångsrika män beter sig i relationer.

Adam Galinsky berättar för nättidningen Womens Health om att mäns framgång påverkar hur de beter sig i relationer.
– Män med mindre pengar kan göra kvinnor lyckligare, för att pengar och status ofta odlar illojalitet och andra negativa drag hos män, säger han.
Du ser, tendensen går igen. Mer pengar, mindre moraliska skrupler. Mer pengar, ser mellan fingrarna om egna handlingar… 

– Framgångsrika män är oftare otrogna men fördömer ändå andra män som är otrogna.
Det verkar också som att de rika männen anstränger sig mindre i sociala sammanhang. De tar för givet att de inte behöver anstränga sig och blir alltså mer odrägliga än andra män.
Och så kommer det som kanske är det allra bästa. En man som inte är rik kommer att anstränga sig mer i sängen… för att du inte ska lämna honom kommer han att ge dig fantastiskt sex, kanske för att kompensera för den uteblivna champagnen. Det skriver Bethany Marshall i boken Deal breakers.

Så i just det här fallet kanske det går att säga att lagom är bäst? Även om det bär emot.


.

Related

sex 6060093056991020447

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item