charlotterudenstam

De nya relationsdödarna: androiderna och iphonarna

I reklamen står att du kan använda Facebook i mobilen. Hur smidigt som helst. Men hur kul är det att vakna en morgon och öppna Facebook...
I reklamen står att du kan använda Facebook i mobilen.

Hur smidigt som helst.

Men hur kul är det att vakna en morgon och öppna Facebook och se det där som du skrev på fyllan? Och samtidigt ha en massa missade samtal från din partner?

De nya mobilerna riskerar att bli en relationsfälla. Mer än en tredjedel av Aftonbladets läsare har skrivit något på Facebook som de ångrar…

Att vakna på morgonen och inse att det på den senaste statusdateringen står : ”Jag är så jävla full” eller ”Ante, jag är så kär i dig” är kanske inte det roligaste. Pinsamt kan det kännas. Du kanske funderar över vad som ska hända i relationen, om det är någon de behöver be om ursäkt eller om du rent av ska lova dig själv en vit period.

Det här brukar mest drabba ungdomar mellan 18-25 enligt Aftonbladet. Och därför är det generella rådet: Lämna pekmobilen hemma om du ska ut och festa. Gör det svårare för dig själv att uppdatera på Facebook – eller att skriva på någon annans väg.
Tidigare var ett stort fylleproblem sms som skrevs på ungefär samma sätt. I ruset kan det kännas mer naturligt att sms:a kärlek eller hat direkt till en person. Dels är du avtrubbad av ruset, dels slipper du en direkt konfrontation med personen du skriver sms till. Den stora skillnaden nu är att du inte bara ”pratar” med en person, utan att du gör det med en stor grupp på Facebook. Och jag tänker mig att det kan få konsekvenser.

Undrar hur många relationer som kraschar på grund av statusuppdateringar på fyllan. Av att fulla människor liksom tänker högt och lite vingligt. Ofta är det ju bara ord… alltså att en beundrande blick, en tillfällig fling, som kanske inte betyder något, men liksom förstoras när världen får se det. Och för en partner, kan det ju bli jobbigt av flera skäl… som ”vad ska andra tro”…”hur är det med vår relation egentligen”… ”vad är sanning och vad är lögn…”

Och nu finns det faktiskt en artificiell hjälp, nämligen ett fyllefilter som kan kopplas till din facebooksida. Den som ska statusuppdatera måste först klara ett motoriskt test.

Related

relation 3893589811865630787

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item