charlotterudenstam

Lördagsövning: Träna närvaro

Sitt betydligt närmare varandra än det här brudparet. Det här är en övning som du kan göra med nästan vem som helst. Den handlar om att...

Sitt betydligt närmare varandra än det här brudparet.


Det här är en övning som du kan göra med nästan vem som helst.
Den handlar om att ni tränar på närvaro och att vara kvar med er själva.
Övningen är på ytan väldigt lätt… och det är spännande att se vad den väcker upp.

Häromdagen blev vi intervjuade av Cecilia Franck som frilansar åt Helsingborgs dagblad. När hon undrade vilken slags övningar vi gör som sexsibilitycoacher så gav vi henne flera exempel. Den här lördagsövningen är en av dem.
Som vi ser det har sexlivet och relationen möjlighet att bli bättre om du är närvarande i din kropp, om du är här och nu, om du känner dig själv.
Det som ofta sker är att du tänker på något annat än det som är, något som har hänt tidigare eller något som kanske ska hända, i en sexuell situation kanske du är mer hos den andre och tänker på vad hon eller han skulle hilla, än är ”med dig själv”.
Den här övningen är tillför att du ska lägga märke till när du flyttar ditt fokus från dig själv till den andre – och du får också träna på att flytta tillbaka fokus till dig själv.

1. Sitt helt tysta mitt emot varandra, ganska nära. Ni ska kunna ha bra och bekväm ögonkontakt. Ni ska dock inte röra vid varandra.
2. Titta på personen du har mitt emot dig, men känn din kropp, känn att du är kvar hos dig själv, känn att du inte har flyttat över hela ditt fokus till den andra personen.
3. När du känner att du flyttat fokus till den andre, så blunda. Låt ögonen vara slutna tills du känner att du är i kontakt med dig själv.
4. Öppna ögonen när du har kontakt med dig själv igen.
5. Varje gång du förlorar kontakten med dig själv så blunda.
6. Efter fem minuter tar ni en paus.
7. Berätta för varandra i några minuter hur ni upplevde detta att betrakta den andre ordlöst. Berätta vad det var som gjorde att du tappade kontakten med dig själv. Var det en av dina tankar, något den andre gjorde…? Du kanske kan uttrycka vad som skulle kunna hjälpa dig att ha kvar kontakten med dig själv.
8. Efter ungefär fem minuters samtal så gå in i tystnad igen och sitt tysta mitt emot varandra som tidigare, blunda när du tappar kontakt med sih själv etc.
9. Efter fem minuter avslutar ni och berättar vad ni lärt er av den här övningen.

Och skriv gärna och berätta om dina upptäckter.
Lycka till!

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item