charlotterudenstam

OM – ett nytt sätt att meditera.

När jag skriver bokstäverna om , vad tänker du på då? Du skulle tänka på det svensk ordet ”om”, du skulle kunna tänka på meditationsmantra...När jag skriver bokstäverna om, vad tänker du på då?
Du skulle tänka på det svensk ordet ”om”, du skulle kunna tänka på meditationsmantrat ”om” … eller du skulle kunna tänka på orgasmer.
Hajade du till nu?

Om är i det här sammanhanget en förkortning av ”orgasmisk meditation” och det är precis vad det handlar om.

Under en månads tid har jag gjort om. Eller snarare så har Alexander och jag mediterat tillsammans. Tanken är att den orgasmiska meditationen ska göra livet mer orgasmiskt, ja mer rikt och levande på alla sätt. Alltså som att meditationens filosofi sprider sig ut i livet och påverkar oss som om-ar och de människor vi möter.

Så en person som gör om regelbundet kommer att… enkelt uttryckt … få ett bättre liv.
I USA finns en rörelse som kallas One Taste, de praktiserar slow sex, där just den orgasmiska meditationen står i centrum. Rörelsen startades av Nicole Daedon, en kvinna som hade börjat meditera, men som insåg att hon inte upptäckt sin sexualitet. Och hon insåg att sexualiteten borde bli en del av hennes dagliga liv. Hon vill skapa en möjlighet till att få in mindfullness i sex och öka ett pars medvetenhet i de sexuella mötena på ett långsamt hållbart sätt.

Och vi coachas alltså just nu av Europas första om-coach.

Jag läser vad Ilana Donna Arazie skriver i Huffington post i april i år. 
Hon har träffat en av One Taste-coacherna som säger:

”Alla vill älska och bli älskade, se och bli seda, vi vill veta vår uppgift och vi vill känna att vi tillhör. När du öppnar dörren till sexualiteten börjar du lära dig saker om dig själv som du inte visste finns”.

Mindfullness (isch, jag personligen gillar inte det ordet) handlar om att vara med det osm är. Alltså att inte tolka vad du är med om, och om att tillåta dig att vara närvarande och låta det ske som sker.

”De allra flesta tänker en massa och ignorer sina känslor, eller känner en massa och ignorerar sina tankar. Orgasmiska meditationer balanserar de här två delarna av hjärnan, så du kan känna din kropp och lyssna på dina tanker. Det är så vanligt att vi försöker göra något, bara för görandets skull, med vår partner, som till exempel att få en orgasm och att få det känns bra. Att praktisera OM övar dig i att sakta ner så mycket så att du kan lyssna på förnimmelserna i din kropp eller till kroppens visdom.”


På One tastes egen hemsida finns en hel del att läsa. Till exempel hur de definierar orgasm.

Den vanliga definitionen brukar vara ”sexuellt klimax”. Så här menar One Taste: Orgasmen vi talar om är annorlunda. Somliga hungrar efter den och några bevakar den och ändå vet alla kvinnor att den här orgasmen bor inne i henne. Orgasm är sättet kroppen natuligt tar emot och reagerar på förnimmelser, när det saknas fysiskt eller känslomässigt motstånd. Det är i korthet att låta det ofrivilliga tändas.

Det där lät ju inte särskilt lättbegripligt kan jag tycka. Men OM handlar alltså om att få kvinnan att bli mer kåt på livet. Kvinnor som vågar känna en inneboende kåthet, tar också för sig mer i livet. Och finns det en underström av kåthet, av att vara i ögonblicket, att acceptera det som är… då följer också det förhållningssättet med ut i övriga livet.
Lite grand så har jag tolkat det. Än är jag bara en nybörjare på det här sättet att meditera. Det jag har märkt är en ökad fokusering och att jag lättare är i kontakt med min energi… alltså att jag flödar mer. Och så känns mitt kön faktiskt mer levande.

Blir du nyfiken nu?
, , , ,

Related

slow sex 3796452458278888363

Skicka en kommentar Default Comments

 1. mette Welhaven Næss14 juni 2011 13:27

  Ja,  jeg blir nyfiken! 
  Og jeg har lyst til å gjøre dette sammen med Richard. de lange orgasmer er jo ikke direkte ukjent... men å vekke livskraften slik at den blir mer stabilt værende på et forhøyet nivå, ja se - dét låter spennende.. :-) 
  Tenkte på det litt til og fra, snakket med ham i går , og javisst, dette er noe vi vil prøve! 
  Takk! 
  Jeg gleder meg, og nå skal jeg se om jeg kan få bestilt noen cd,  eller hva? 
  Klem fra Mette. 

  SvaraRadera
 2. Mette Welhaven Næss14 juni 2011 15:54

  Men du, 
  jeg ser på info-siden til One-Taste, skal til å bestille... og leser om Om-meditasjonen slik den blir presentert. Og synes det er et underlig sterkt fokus på kvinnens orgasme, kvinnens lyst og opplevelse. Det er noe som mangler kjennes det som... Jeg ville like å vite mer om hvordan dere som kvinne og mann, som par, men særlig hvordan Alexander har erfart dette. :-) er det mulig å be om en blogg-oppfølger her? ... :-) :-) ... 
  klem fra mette. 

  SvaraRadera
 3. Orgasmicrelations15 juni 2011 11:23

  Det här var ju en jättefin reflexion kring ämnet. Jag kommer att börja hålla föreläsningar där jag förklarar rent vetenskapligt det som händer i hjärnan när vi gör OM - vad tror du om det? 

  SvaraRadera
 4. Orgasmicrelations15 juni 2011 11:26

   Hej Mette, välkommen att lära mer om vad vi gör här: www.meetup.com/orgasmic-relations Jag håller även på att starta MeetUp i Köpenhamn då jag har en del folk som vill introduceras där.

  SvaraRadera
 5. Det låter som en bra idé. Vill du bli namngiven här?

  SvaraRadera
 6. En blogguppföljning kommer, men jag dröjer med den ett tag. Vill "köra" lite till först.. Kram Charlotte

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item