charlotterudenstam

Hur skulle det kännas att skriva ett relationskontrakt med de(n) du älskar?

Den senaste tiden har jag vid flera tillfällen talat om relationskontrakt . Om att det kan vara en bra idé. Fast själva saknade vi ett. S...Den senaste tiden har jag vid flera tillfällen talat om relationskontrakt.
Om att det kan vara en bra idé.
Fast själva saknade vi ett.
Så igår, efter en lång relationsworkshop, så skapade vi vårt första skriftliga relationskontrakt.
Det känns riktigt bra.

En relation där båda parterna räknas som relationsexperter är ingen dans på rosor. Eller så är det precis vad det är. För bland rosorna döljer det sig törnen och ibland får jag eller maken oss ett stick i foten. Det kan göra ont. Det kan göra att jag blir irriterad, surg, arg, drar mig tillbaka, projicerar ut något på honom. Och naturligtvis är han lika mänsklig han.
Så vi är väl som par är mest, i det att livet inte levs på det rosa molnet, utan det levs i verkligheten, med alla utmaningar det innebär.

För vi är ju två människor, två personer med delvis olika drivkrafter, olika perspektiv, olika längtan, olika sår, olika sätt att hantera besvikelser, sorger, ilska. Vi hamnar i situationer där vi attackerar, spelar offer eller flyr.

Ganska ofta kan vi se när det händer. Stanna upp. Titta på det. Kommunicera och agera. Men ibland blir vi kidnappade av våra inre barn. De kan vara gapiga, såriga, irriterande, krävande... och de är inte alltid så lätt att tas med. Så vi jobbar med att skapa förtroende mellan oss och våra inre barn... så att de inte ställer sig i vägen för den relation som pågår här och nu mellan oss.
Det är som att de inre barnen vill dra ner oss i gamla beteenden, ner i sandlådan där det är lätt att säga: “du är dum” istället för att se sitt eget.

Och nu kändes det som att det var dags att ta en helg för relationen. Eller snarare. Situationen uppstod. Vi fick ett tillfälle och tog den. Så vi har ägnat tiden åt att ha workshop med varandra. Och det slutade med att vi skrev ett gemensamt relationskontrakt, som vi kommer att utvärdera om några månader. Lyckades vi leva upp till de punkter vi satte upp, vilka punkter var svåra, var brast vi, var gick det lätt, är det något vi ska förändra... Det är något vi får se på i utvärderingen.

Och nu startar det nya livet med relationskontraktet. Jag känner mig förväntansfull - och samtidigt inser jag att det innebär större ansvarstagande för oss båda. Våra punkter handlar om närhet, sexualitet, ansvar, behov och beteenden. 


Och du, vi hjälper gärna till om du behöver ett relationskontrakt.

PS: Men först... finns du i närheten av Köpenhamn i morgon är du välkommen på årets sista sexsibilitykväll i Nordens största stad.Related

relationer 7638520970304840194

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item